Vádat emeltek egy vecsési drogdíler ellen

Illusztráció

Illusztráció

Négy embert vádol az ügyészség kábítószerrel visszaéléssel, két salgótarjáni kereskedőt, egy szintén salgótarjáni közvetítőt és egy vecsési férfit, akitől a kábítószert szerezték be. Ügyükben a Salgótarjáni Járásbíróság folytatja majd le az eljárást – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán.

Bóna Gyula elmondta, a 32 éves G. Lajos, és élettársa, a 42 éves O. Éva 2012-től rendelt pszichoaktív anyagokat a 25 éves vecsési I. Gábortól. A drogokat Salgótarjánban adták el. Előbb G. Lajos ment hetente Budapestre a megrendelt áruért, majd korábbi vásárlójukat, a 33 éves O. Gyulát bízták meg, hogy alkalmanként 30 ezer forintért Salgótarjánba vigye a kábítószert tartalmazó csomagokat – tette hozzá a szóvivő.

O. Gyula 2012. július 6-án is magához vett egy csomagot, amelyet az egyik budapesti bevásárlóközpont parkolójában egy autó hátsó kerekénél I. Gábor helyezett el. A rendőrség Salgótarján közelében, Vizslás-Újlaknál ellenőrizte O. Gyula autóját, amelyben 141,41 gramm mefedront, azaz “Kati” néven ismert kábítószert találtak. A vecsési férfi később azt állította, hogy ismeretlenektől vásárolta a Nyugati pályaudvarnál 48 ezer forintért, és 200 ezer forint körüli összeget várt érte a salgótarjáni vevőktől.

A szóvivő elmondta azt is, hogy számottevő mennyiségű mefedront, pszichoaktív anyagokat, kábítószer forgalmazására használt eszközöket, mérlegeket, csomagoló és kimérő anyagokat, I. Gábor vecsési lakásán pedig kábítószer-kereskedelemből származó 2 millió 331 ezer forintot és 1830 eurót (549 ezer forint) foglaltak le.
 G. Lajos, O. Éva és I. Gábor előzetes letartóztatásban, O. Gyula házi őrizetben van.