Kábítószer-ültetvény Dabason

drogŐrizetbe vette a rendőrség azt a két férfit, akik egy dabasi családi házban termesztettek kábítószert, amihez még az áramot is lopták.

A rendőrség munkatársai állampolgári bejelentés alapján jelentek meg 2013. szeptember 3-án egy dabasi családi háznál, ahol a házkutatás során közel 400 tő kifejlett kannabisz növényt és a termesztéséhez szükséges eszközöket találtak. A családi házban elfogták P. Ferencet és F. Lászlót, majd értesítették a dabasi és a pest megyei nyomozókat, akik szintén megjelentek a helyszínen.
A rendőrök a lefolytatott helyszíni szemle során a vadkender mellett por állagú, kábítószer gyanús anyagot is lefoglaltak. Az elsődleges igazságügyi botanikus szakértői vélemény alapján a lefoglalt anyagok kábítószernek minősülnek és meghaladják a jelentős mennyiség alsó határát.

A helyszíni szemlén részt vettek az áramszolgáltató munkatársai is, akik megállapították, hogy a lakásban az áramvételezés szabálytalanul történt. A nyomozók házkutatást tartottak F. László kalocsai lakcímén is, ahol szintén kábítószergyanús anyagot foglaltak le. A két férfit gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatásuk indítványozását.

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság