Monori Koccintás 2013

koccintásHagyományosnak is nevezhető módon, 2013-ban harmadik alkalommal indul a Koccintás verseny, amelynek célja hogy megtalálják Magyarország legkedveltebb borvidéki településeit.

A legkedveltebb borvidéki településekké azok a borvidéki települések válhatnak, ahol az adott település lélekszámát is figyelembe véve abszolút értékben és arányában a legtöbb borász és borkedvelő koccint az adott időpontban. Minden borvidéki településnek jó esélye van a cím elnyerésére.

A monori koccintás szervezői bíznak abban, hogy a monoriak és a monori pincegazdák támogatásával, a Monori Pincefalu nagyszerű adottságait kihasználva képesek lesznek a Kunsági Borvidék ezen címének megszerzésére. A pincetulajdonosok a Koccintás alkalmával meghívják barátaikat, ismerőseiket, hogy koccintsanak együtt.
Azokat a monoriakat és ide látogatókat, akiket nem hívtak egyetlen pincébe sem koccintani, a Monor Környéki Strázsa Borrend és a Monori Borút Egyesület egy pohár borra a Szent Orbán, illetve a Bacchus térre invitálja, hogy koccintsanak egy időben és egyszerre a magyar borért 2013. szeptember 7-én, 16 órakor. A koccintáshoz illő talpas pohárról a pincegazdáknak, a térre látogatóknak pedig maguknak kell gondoskodniuk!

Részvételi díj nincs! A Koccintás után három vendégváró pincében lehet monori borokat, illetve borkorcsolyát vásárolni: a KultPincében, a Csúzi Családi Pincészetben és a Lukácsy Pincében.