Megállapodtak az agglomerációs buszjáratokról

Eredményesen zárultak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a fővárosi önkormányzat közötti egyeztetések a Budapest határán túl közlekedő, agglomerációs buszjáratok jövőjéről, tovább a jövő év első felében új autóbuszok jelennek meg ezeken a vonalakon is.

84E busz

Az NFM és a Főpolgármesteri Hivatal közös közleménye szerint a Budapest buszhálózatába szervesen illeszkedő járatok működtetését közlekedésszervezőjén keresztül a továbbiakban is – a fejlesztési tárcával és a Volánbusszal együttműködésben – a fővárosi önkormányzat rendeli meg.
A járatok a továbbiakban is a budapesti tarifarendszernek és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) menetrendi rendszerének integráns részét képezik, így azokon elérhetők lesznek a Futár – a valós idejű utastájékoztató rendszer – és az új elektronikus jegyrendszer szolgáltatásai. Ezen felül az agglomerációs vonalakon a jövő év első felében új autóbuszok is közlekednek majd.

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Tarlós István főpolgármester januári megállapodásának megfelelően “a megújuló járműpark és a növekvő szolgáltatási színvonal mellett az utazóközönség továbbra is a megszokott, változatlan feltételekkel veheti igénybe a járatokat” – hangsúlyozták.
Az együttműködés a közösségi közlekedés versenyképességének jelentős javulását hozza magával, nemcsak a budapestiek, hanem Budakeszi, Budaörs, Diósd, Gyál, Nagykovácsi, Pécel, Remeteszőlős, Solymár, Szigetszentmiklós és Törökbálint lakói számára is – olvasható az NFM és a főváros közleményében.