Drogültetvényt számoltak fel Felsőpakonyban is

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársaival közös akcióban 11 helyszínen, a többi között Felsőpakonyban is, marihuánaültetvényeket számoltak fel.

A BRFK nyomozói 2013. szeptember 11-én és 2013. szeptember 12-én hajnalban összehangolt akció keretében 11 helyszínen 10 kábítószer ültetvényt számoltak fel. Hét budapesti, három Pest megyei és egy Fejér megyei ingatlanban tartottak házkutatást, összesen 947 tő kábítószergyanús növényt találtak.
Információink szerint az egyik Pest megyei település Felsőpakony volt, ahol az egyik ház  pincéjében kialakított helységben termesztették marihuánát, itt  70 tő növényt találtak. Az összehangolt  akciót a budapesti rendőrök a Terrorelhárítási Központ bevetési egységének közreműködésével hajtották végre, tekintettel arra, hogy a rendelkezésre álló információik szerint egyes elkövetők  fegyverrel rendelkeztek.

Az ingatlanokat a növény termesztésére, nevelésére alkalmas módon átalakították, a lakásokba kiépített szellőzőrendszereket, hő-, fény- és páraszabályozókat, ventillátorokat, öntöző berendezéseket szereltek. A helyszíni szemlék alkalmával a termesztéshez használt eszközökön kívül a rendőrök egy autót és több mobiltelefont lefoglaltak.
A botanikus szakértő előzetes véleménye szerint a legtöbb esetben a növényeket már többször leszüretelték.  A rendőrök 10 főt előállítottak, közülük 9 gyanúsítottat őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, tizedik társuk szabadlábon védekezhet.

Budapesti Rendőr-főkapitányság