Fűtéskorszerűsítés a vecsési Mosolyország Óvodában

Teljes fűtéskorszerűsítést végeztek a nyár folyamán a Mosolyország Óvoda épületében mintegy 10 milliós forint értékben melyet ma adtak át hivatalosan.

IMG_6003_mod

Fotó: Budapest Airport

Valóban van ok a mosolyra a repülőtér tőszomszédságában, Vecsésen működő Mosolyország Óvodában, hiszen 10 000 eurós (kb. 3 millió forint) beruházással teljesen új fűtésrendszert kapott az óvoda épülete. A beruházást a Budapest Airport Zrt. egyik tulajdonosa, a Hochtief AirPort (HTA) adományozta.
Az új fűtésrendszert 2013. szeptember 18-án szerdán ünnepélyes keretek között helyezte üzembe Szlahó Csaba Vecsés polgármestere jelenlétében Gerhard Schroeder, a HTA ügyvezető igazgatója. A kivitelezési munkákkal a HTA a vecsési székhelyű és 100 %-os önkormányzati tulajdonban lévő Vetüsz Kft-t bízta meg.

IMG_5965_mod

A mostani adomány része annak a 2002-ben indított iskolai szponzorációs programnak, amelynek keretében a Hochtief AirPort különböző oktatási intézményeket támogat a repülőtéri érdekeltségei közvetlen környezetében. ?Az iskolákat támogató programunk célja, hogy erősítsük a kapcsolatot repülőtér és a környező közösségek között, emellett kifejezzük azt a felelősségérzetet és elkötelezettséget, amit a repülőtér szomszédságában élő emberek iránt érzünk? ? mondta el Gerhard Schroeder, a Hochtief AirPort ügyvezető igazgatója.

A kezdeményezést a Budapest Airport is támogatta: ?Nagyon örülünk annak, hogy egyik fő tulajdonosunk, a Hochtief AirPort ilyen nagy figyelmet fordít a helyi közösségek igényeinek támogatására.? ? jelentette ki Jost Lammers. A Budapest Airport vezérigazgatója hozzátette: ?Ez a lépés is segít abban, hogy ? hasonlóan más, a környező közösségek támogatása érdekében tett erőfeszítéseinkhez – mindkét fél számára gyümölcsöző kapcsolat alakuljon ki. Egyik legfőbb célunk, hogy harmonizáljuk a repülőtér közelségének és működésének hatásait.

Az óvoda nagycsoportos gyerekei egy köszönő műsort is előadtak a meghívott vendégeknek az óvoda tornatermében.

 IMG_5975_mod
IMG_20130918_113327