Feljelentette magát a fegyvergyűjtő

II. világháborús relikviákat gyűjtött egy 40 éves alsónémedi férfi, aki saját magát “jelentette” fel a rnedőrségen.
Illusztráció

Illusztráció

A Dabasi Rendőrkapitányságon maga a gyanúsított tett bejelentést 2013. szeptember 19-én arról, hogy több évtizede gyűjtöget II. világháborús lőszereket, repeszgránátokat és egyéb háborús relikviákat, melyeket most át szeretne adni a rendőrségnek. 

A gyanúsított lakásán a bejelentést követően megjelentek a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói és ott helyszínei szemlét tartottak, melynek keretében II. világháborús lőszereket, páncéltörő lövedékeket, aknavető gránátokat, tüzérségi lövedékeket, 88 milliméteres légvédelmi repeszgránátot és további ? jelenleg azonosítás alatt lévő ? tárgyakat foglaltak le. 

A helyszínen megjelentek a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának munkatársai, akik a lövedékek egy részét a helyszínről elszállították. Azt a gránátot, ami nem volt szállítható, a helyszínen megsemmisítették.

A férfi ellen a robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya. A további eljárást- a gyanúsított szabadlábon hagyása mellett ? szakértők bevonásával folytatja a rendőrség.

 A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kéri az állampolgárokat, hogy amennyiben lőfegyvert, lőszernek, robbanóanyagnak, vagy robbantószernek látszó tárgyat találnak, saját és mások testi épségének, vagyonának védelme érdekében ne nyúljanak hozzá és azt másnak se engedjék meg!

Ilyen esetekben kérjük, hogy haladéktalanul értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, illetve 112-es hívószámok valamelyikén!