Káposztafeszt 2013 – Versenyek, eredmények

Idén is nagy sikerrel zajlott a Vecsési Káposztafeszt. Az immár tizenharmadik alkalommal tartott rendezvény mind kulturális, mind gasztronómiai szempontból idecsábította a vendégeket az ország minden tájáról.

 1240507_601546633217937_1755860596_n

Versenyekben is bővelkedett a vasárnapi program, az eredményeket a város hivatalos honlapján tették közzé:

Az ?Ország legnagyobb káposztáját? idén Halász Tamás és fiai termelték, így 14,30 kilogrammos terményükkel maguk mögé utasították a 10,40 kg-os második-, és a 9,9 kilogrammos harmadik helyezett káposztát.

A ?Legszebb népviseletet? ebben az évben a zsűri szerint Gévai Leila viselte, a ?Legszebb sátrat? a Sauer Kft építette,

A ?Káposztapucoló versenyben? a leggyorsabban Polyovka Péter jeleskedett.

A “Felvonulás” résztvevőit is értékelték, gyermek-, ifjúsági- és felnőtt kategóriákban a Mosolyország Óvoda, az Új Generáció, valamint a 3. számú Nyugdíjasklub tagjai nyertek.

A “Káposztafeszt Futball Kupa” győztese 2013-ban a Beling-Rock csapata lett, míg második helyen a Gyergyószárhegyi Bástya, a harmadikon pedig a ?Szexi Csokoládé? végzett.

A ?Káposztafesztes élményeim? elnevezésű rajzversenyt Fazekas Fanni nyerte, de Deme Sára és Kopó Alexandra is műve remek lett.

A “savanyúságverseny” fődíját ebben az évben a Polyi-Ker 2002 Bt. nyerte.

A zsűri döntése alapján a legízesebb savanyított káposztát a Brunner és Brunner Bt. készítette, a sós-vizes uborka kategóriában Mr. Sauer produkált a legjobban, a Polyi-Ker 2002 Bt. káposztával töltött paprikája is első helyen végzett, míg a vágott-vegyes savanyúság kategória győztese Abonyi Robin lett.

Mint minden Káposztafeszten, idén is főszerepet kapott a főzőverseny, melynek fődíját ezúttal a Williams Televízió és Rádió ?gasztro-produkciója? nyerte el. Az első három helyezett pedig Varga Péter és Baráti Köre, a Kulturverein-Vecsés és a Margareten tánccsoport étele lett. A versenyre nevezett finomabbnál-finomabb káposztás ételeket Benke Laci bácsi mesterszakács és segítői további nagymesteri, mesteri, séf, és különdíjakkal értékelték.

A látogatók tömegétől hangos Epres hétfőre elcsendesedett, sátrakat mostanra már elbontották, jövőre veletek ugyanitt találkozunk a 14.Vecsési Káposztafeszten….

150963_601547739884493_257281381_n

Fotók: facebook