Európai Újraélesztési Nap Vecsésen is

Vecsésen 100 általános és középiskolást várnak a rendezvény szervezői erre a napra, hogy egy ingyenes tanfolyam keretében az alapszintű újraélesztést és a félautomata defibrillátor használatát elsajátítsák. Gyere el, légy Te is segélynyújtó! 

Ha elmúltál 12 éves, és érzel magadban erőt, kedvet, érdeklődést, vagy éppen elhivatottságot akkor a tanfolyam szervezői várnak szeretettel 2013. október 16-án, 9 órai kezdettel a Bálint Ágnes Kulturális Központba, az I. Európai Újraélesztő Napra!

A jelentkezés lehetőségeiről osztályfőnöködnél vagy az iskola Titkárságán érdeklődhetsz.

A rendezvényen való részvétel INGYENES!

Plakát

Egy nemrég végzett felmérés szerint ma hazánkban csak a lakosság 0,3%-a képes kivitelezni az újraélesztést. A hirtelen szívhalál nem válogat. Az esetek döntő többségében otthon, közterületen, munkahelyen, sportolás közben, vagy közvetlenül sportolás után következik be, fellépése nemtől, életkortól független, ezért az érintett beteg túlélésének egyetlen esélye a helyszíni alapszintű újraélesztés azonnali megkezdése.

2012 júniusában az Európai Parlament és az Európai Resuscitációs Társaság (European Resuscitation Council) közös nyilatkozatban kötelezte el magát a hirtelen szívhalál elleni küzdelem mellett, megalapítva a Hirtelen szívhalálra való figyelemfelhívás hetét (European Cardiac Arrest Awareness Week). Ezen nyilatkozat alapján idén először hirdették meg az első Európai Újraélesztő Napot (European Restart a Heart Day), melynek dátumaként 2013. október 16-át, célcsoportjaként a 12-18 év közötti iskolás gyerekeket jelölték meg.

Társaságunk ezen kezdeményezéshez kíván csatlakozni egy non-profit jellegű (oktatóink önkéntesen, mindenféle anyagi, pénzbeli ellenszolgáltatás nélkül vesznek részt) rendezvény szervezésével, mely során 100 vecsési általános, és középiskolás tanuló oktatását tervezzük a Magyar Resuscitatiós Társaság által akkreditált ? Alapszintű újraélesztés és Félautomata Defibrillátor használat (BLS-AED) című – tanfolyamunk keretében.

Gyere el, légy Te is segélynyújtó! Számítunk Rád!