Kátyútenger a Telepi úton

Vecsés legforgalmasabb belső főútja régóta rossz állapotban van, felújítását csak jövőre kezdik meg, de a tél előtt várhatóan kijavítják a balesetveszélyes kátyús szakaszokat – tájékoztatott a Magyar Közút Zrt.

Az elmúlt napokban nem csak a Telepi úton, hanem a Dózsa György úton is  hosszanti felezővonalakat festett fel a közútkezelő, mert ezeken az utakon a teljesen elkoptak ezek a jelzések.

A városköpontban a Telepi út egy kb 100m -es szakaszon különösen rossz állapotú, itt az autóknak muszáj 20-30km/h körüli sebességre lassítani, ha nem szeretnék, ha a kátyútenger kárt okozzon az autóikban. Mivel ez a szakasz a közeli városháza, járási hivatal, piactér a kulturális központ miatt elég nagy forgalmú, azt kérdeztük meg az útkezelőtől, hogy tervezik e a tél beállta előtt, többek között ennek a szakasznak is a részbeni felújítását, kátyútlanítását?

Pécsi Norbert, a társaság szóvivője honlapunknak küldött válaszában kiemelte, hogy az illetékes üzemmérnökségének feladattervében szerepel a kérdéses útszakasz kátyúzási munkálatainak elvégzése. A munkáik ütemezésekor  sok esetben az Országos Közutak Kezelési Szabályzatának megfelelő sorrendben kell elvégezniük feladataikat.

A balesetveszélyes úthibák kijavítására külön figyelmet fordítunk, hogy még a téli útüzemeltetési időszak előtt megszüntessük azokat a vecsési Telepi úton is. A munkálatok elvégzéséig a közlekedők türelmét és megértését kérjük  – közölte a szóvivő.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Vecsés-Alsónémedit összekötő út felújítása  támogatási szerződéssel rendelkezik, a kivitelezésre egyedi vállalkozási szerződést köt a közútkezelő, amely közbeszerzési előkészítési szakaszban van. A szerződéskötésre várhatóan 2013. novemberében kerülhet sor, a munkaterületet pedig 2014. tavaszán, terveik szerint márciusban adják át a kivitelezőnek.
Ezt követően kezdődnek meg a tényleges útépítési munkálatok, melyek várhatóan több hónapig fognak tartani.