Bombát kerestek a Budapestre tartó vonatokon

Nagykátán minden vonatot átvizsgáltak a tűzszerészek hétfőn.

nagykáta vonat

Telefonos bombafenyegetés érkezett hétfő reggel a Keleti pályaudvari rendőrőrsre, emiatt a budapesti pályaudvarról induló, valamint a nagykátai vasútállomásra érkező és Budapestre tartó vonatokat megállítják, és a tűzszerészek valamennyit átvizsgálják – közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.

A vizsgálatok miatt a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon 40-60 perces késéssel közlekedtek a vonatok. Korábban 15-20 perces késésről számolt be a Mávinform.  A hatósági vizsgálatok a kora délutánig tartottak.

A rendőrségre érkezett telefonhívásban valaki azzal fenyegetőzött, hogy bomba fog robbanni a Budapest-Nagykáta vasútvonalon. A rendőrség azonnal megkezdte a szükséges intézkedéseket, a vonatok, állomások és megállóhelyek ellenőrzését  – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata az MTI-t.

Nem találtak robbanó anyagot

A vonatok, állomások és megállóhelyek ellenőrzése befejeződött, az átvizsgálás során a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának munkatársai robbanó anyagot nem találtak.  Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.