Első ajtós felszállás a 200E buszon is

Október 5-étől a  200E buszokon is bevezetik az első ajtós felszállási rendet. 

200E_busz_BKV_-_Ferihegy

Szombaton az üzemkezdettől kezdve ezen a járaton is bevezeti a Budapesti Közlekedési Központ az első ajtós felszállási rendet. Amennyiben felszálláskor az utas nem rendelkezik érvényes jeggyel vagy bérlettel, emelt áron, 450 forintért jegyet vásárolhatnak a járművezetőnél is.
A helyben váltott vonaljegy azért drágább, mert utasainkat arra kívánjuk ösztönözni, hogy jegyüket előre váltsák meg, hiszen a helyszíni jegyeladás időigényes és ha az árazás nem ösztönözne az elővételben történő megváltásra, az lassítaná a közlekedést. Az elsőajtós felszállás, mint ellenőrzési módszer megteremti a lehetőséget arra, hogy még a felszállás során kiszűrjük a bliccelő vagy az utazási feltételeket megsértő utasokat – közölte a BKK a közleményében.
A jeggyel, bérlettel, utazási jogosultsággal rendelkező utasoktól számos pozitív visszajelzés érkezett a BKK-hoz a felszállási rend bevezetésével kapcsolatban, hiszen az új rendszerben az utazási feltételeket és az általában a közösségi közlekedés használata során elvárható rendszabályokat be nem tartók száma is csökkent a járműveken.

A 900-as éjszakai járaton már korábban bevezették az első ajtós felszállást, ezzel a járattal Vecsésre is el lehet jutni az éjszakai órákban.