Átadták a Lufthansa Technik új raktárépületét a repülőtéren

Újabb sikeres beruházást hajtott végre a Budapest Airport a repülőtéri létesítmények fejlesztése érdekében. A repülőtér üzemeltetője egy vadonatúj, 2000 négyzetméteres raktárhelyiséget épített a Lufthansa Technik számára, amivel hozzájárul a javítási és karbantartási tevékenység bővítéséhez.
Ma bejelentették azt is, hogy Budapestről Bécsbe költözik az év végén a Lufthansa légitársaság közép-európai regionális központja.

 lufthansa technik 3

Sötétkék és sárga ? ezeket a hagyományos Lufthansa színeket kapta az az új repülőtéri raktárépület, ami a Lufthansa Technik hangár közvetlen szomszédságában épült. A 2000 négyzetméteres létesítmény révén jobban ki lehet használni a meglévő javító- és szerelőhangár kapacitásait, és egyszerűbbé vált a repülőgép fődarabok, alkatrészek javítás közbeni tárolása a Lufthansa Technik számára. Miután a különböző hajtóművek, fékszárnyak és egyéb eszközök átkerülnek az új tárolóba, a Lufthansa Technik a jelenlegi kettő helyett egyszerre három közepes méretű (Airbus A320, vagy Boeing 737) repülőgépet állíthat be a hangár területére. Ezzel pedig nem csak a kapacitás, hanem a munkabiztonsági körülmények is tovább javulnak. 

A legtöbb légitársaság a téli időszakra ütemezi a repülőgépek karbantartását, hiszen ilyenkor csökken a repülőgépek kihasználtsága. Éppen ezért a téli menetrend jelenti a repülőgép karbantartó cégek számára a csúcsidényt.?Keményen dolgoztunk azért, hogy még a téli szezon előtt megnyithassuk az új könnyűszerkezetes csarnokot, így maga az építkezés kevesebb, mint három hónap alatt elkészült? ? mondta el René Droese, a Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgatója. Hozzátette: ?mindent megteszünk azért, hogy üzleti partnereinket segítsük a tevékenységi körük bővítésében és a fejlődésben. A Lufthansa Technik és a Budapest Airport együttműködése immáron több mint 12 évre nyúlik vissza.?

?Nagyra értékeljük a Budapest Airport partneri együttműködését és ez az új épület is ennek a kapcsolatnak egy újabb mérföldköve? ? jelentette ki Elmar Lutter, a Lufthansa Technik Budapest ügyvezető igazgatója. Megjegyezte: ?a jelenlegi szoros piaci versenyben az új raktárépület segít bennünket az üzleti céljaink jobb elérésében. Elkötelezettek vagyunk az itteni tevékenységünk további fejlesztésében és hosszabb távon az újabb munkahelyek teremtésében a magyarországi légiközlekedési iparban.?

Fotó: Budapest Airport

Fotó: Budapest Airport

Bécsbe költözik a Lufthansa regionális központja

Budapestről Bécsbe költözik az év végén a német Lufthansa légitársaság közép-európai regionális központja – jelentette be Ofer Kisch, a Deutsche Lufthansa AG közép-európai regionális vezetője háttérbeszélgetésen csütörtökön Budapesten.   Hozzátette: a vállalat ettől a lépéstől azt várja, hogy hatékonyabban tudja koordinálni régiós értékesítési tevékenységét a Lufthansa és az Austrian Airlines (AUA) között. A budapesti központból a régió 14 országának értékesítési tevékenységét koordinálta eddig a vállalat, a döntés 6 alkalmazottat érint, akik január elsejétől már a bécsi Schwechat reptéren dolgoznak majd.

 A magyar piacért felelős 12 fős értékesítési csapat munkatársai Budapesten maradnak, vezetőjük Antal Gábor lesz – mondta Ofer Kisch. Szólt arról is, hogy a döntéssel racionalizálják az eddigi “egészségtelen” cégstruktúrát, sok párhuzamos feladatot tudnak megszűntetni, a Lufthansa-csoport világszerte ezt teszi.
Martin Riecken, a cég európai kommunikációs igazgatója közölte, hogy a társaság történetének legnagyobb megrendelését adta le új repülőgépekre. A Lufthansa 34 Boeing-777-9X és 25 Airbus A350-900 típusú, tengerentúli utakra való, széles törzsű gépet vesz, az új gépek 2016 és 2025 között állnak üzembe. A megrendelés értéke 14 milliárd euró, a vállalat más típusú repülőgépekre leadott megrendelésének összértéke ezzel együtt 36 milliárd eurót tesz ki – mondta. Az új interkontinentális flottától azt várják, hogy az üzemanyag-fogyasztás 25 százalékkal, a zajkibocsátás 30 százalékkal, míg az utaskilométerre vetített egységár 20 százalékkal csökken. Ezzel párhuzamosan nő az utasok komfortja és a megrendelés közvetlenül 13 ezer, közvetve 20 ezer új munkahelyet teremt – hangsúlyozta Martin Riecken.
Antal Gábor, a Deutsche Lufthansa AG magyarországi country managere arról beszélt, hogy az év első kilenc hónapjában közel 2 százalékkal nőtt a Lufthansa magyarországi jegyértékesítése, míg a teljes csoport forgalma 4,3 százalékos növekedést ért el. Jelenleg heti 86 járatot üzemeltet a Lufthansa Budapestre, a teljes csoport az AUA-val és a Swiss-szel együtt 128 járattal közlekedik. A német cég továbbra is piacvezető tudott maradni a klasszikus légitársaságok között a magyar piacon, a Lufthansa részesedése meghaladja a 30 százalékot – tette hozzá. A vállalat piacvezetővé vált az elmúlt 12 hónapban a Magyarország és Észak-Amerika közötti útvonalakon.
A Lufthansa légitársaság 1967-óta üzemeltet Magyarországra járatokat, a légiközlekedést végző cég mellett a repülőgép-karbantartással foglalkozó Lufthansa Technik, és az informatikai szolgáltatásokat nyújtó Lufthansa Systems képviseli a cégcsoportot Budapesten.  A  2013-as téli menetrendben 81 ország 211 repterére indít járatokat a Lufthansa.