Összefoglaló a kerékpárosok ellenőrzéséről

Vecsés Város Önkormányzata a rendőrséggel közösen egy hónapos figyelemfelhívó akciót hirdetett 2013. szeptember 15. ? október 15. között, melynek keretében a közterület-felügyelők és a rendőrök közösen ellenőrizték a városban kerékpározókat.

bringás ellenőrzés 3

Felhívták a figyelmet a hiányosságokra és az Önkormányzat támogatásával  100 darab első-hátsó lámpát és 100 darab láthatósági mellényt osztottak szét, valamint megajándékozták a hiánytalan felszereléssel bringázókat. Az ellenőrzések a város minden pontjára kiterjedtek, hogy lehetőleg minél szélesebb körhöz eljussanak a szabályos kerékpár használat feltételei.
Az akció végeztével megállapítható, hogy nagyon sok kerékpáros hiányos felszereléssel közlekedik, mely a későbbi rendőri ellenőrzések során komoly büntetést vonhat maga után. Az esti, szürkületi órákban rengetegen világítás nélkül kerékpároznak, mely cselekmény ön- és közveszélyes!
A közös akció lezárultával a rendőrség tovább folytatja az ellenőrzéseket a városban, de ezen ellenőrzések alkalmával már nem önkormányzati ajándékra, hanem ?sárga csekkre számíthatnak? a szabálytalanul közlekedő biciklisek!

bringás ellenőrzés 2

Közbiztonsági és Környezetvédelmi Osztály

KRESZ szerint  kötelező a kerékpárunkra szerelni a következő eszközöket, bármelyik hiánya szabályszegésnek minősül.

forrás: kerekparosklub.hu

forrás: kerekparosklub.hu

A nem kötelező, de javasolt kiegészítőket is felsorolja a KRESZ.

  • A pedálon és a küllők között borostyánsárga színű prizmák.
  • Karos szélességjelző prizma.
  • Visszapillantó tükör.
  • Sárvédő