A DHL logisztikai bázist nyitott a Budapest Airport területén

A DHL logisztikai bázist nyitott a budapesti Liszt Ferenc-reptéren, a Budapest Airport Business Parkjában. A cég ? amely év végére 200-ra növeli alkalmazottai számát a bázison ? ma már minden éjszaka fogad tehergépeket Ferihegyen.

dhl központ 1

A korábban vecsési telephellyel működő cég a városnak több millió forint iparűzési adó bevétel kiesést jelent, de a helyieknek és a térségben lakóknak több munkalehetőséget tud biztosítani a jövőben. A Budapest Airport Business Park iroda- és raktárkomplexum építési munkálatai még 2012 decemberében kezdődtek el a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér területének déli részén, Vecsés határában, a 4-es főút közvetlen szomszédságában.

A Deutsche Post DHL légi és tengeri szállítmányozási üzletága, a DHL Global Forwarding augusztus óta a Budapest Airport területén található új telephelyén működik. A korábban vecsési telephellyel működő céget decemberben követi a második üzletág, a DHL Freight is. A közös telephely megnyitásának jelentőségét alátámasztva Frank Appel, a Deutsche Post DHL vezérigazgatója is részt vett a ma tartott ünnepélyes megnyitón. 

?Közép-és Kelet-Európa kiemelten fontos és dinamikusan növekvő régió vállalatcsoportunk számára. Az új központ jelentős mérföldkő a DHL folyamatos terjeszkedésében, a Budapest Airport területén megvalósuló beruházásnak köszönhetően megteremtjük az alapot ahhoz, hogy logisztikai szolgáltatásainkkal még hatékonyabb segítsük ügyfeleinket? – mondta Frank Appel, a Deutsche Post DHL vezérigazgatója az ünnepélyes megnyitón. A rohamosan növekvő ügyféligény kiszolgáláshoz összesen mintegy 17 000 négyzetméteres terület áll majd a DHL Global Forwarding és a Freight rendelkezésre, amelyből 8 000 négyzetmétert tesz ki a raktárterület. Az új épület a DHL Global Forwarding és a Freight székhelyéül is szolgál a jövőben, összesen 3000 négyzetméter iroda- és 6000 négyzetméternyi manőverezési területtel.

dhl központ avatás

Gerhard Schroeder, a Budapest Airport igazgatósági elnöke az új logisztikai központ elhelyezkedését emelte ki. A repülőtéri út mellett fekszik, a repülőtér területén belül, közel a Budapestről induló autópályákhoz. ?A Budapest Airport részéről nagyon büszkék vagyunk, hogy egy ilyen modern, személyre szabott létesítményt adhattunk át a DHL-nek, ami megalapozza az erős és bizalomra alapuló közös jövőt? ? mondta Gerhard Schroeder. A Budapest Airport elnöke hozzátette: ?Biztos vagyok benne, hogy a DHL logisztikai bázisa új távlatokat nyit a további fejlődéshez, és külön öröm, hogy új munkahelyeket is teremt a repülőtéren. Terveink szerint a repülőtérnek ezt a területét egy új kereskedelmi komplexummá, az ún. Airport Business Parkká alakítjuk át, aminek a DHL az első hosszú távú bérlője. Vállalatunk az elmúlt hét évben több mint 300 millió eurót (mintegy 90 milliárd forintot) fordított a repülőtér fejlesztésére, és elkötelezettek vagyunk, hogy még többet tegyünk Magyarországért, akárcsak a légiközlekedés és a logisztikai ipar fejlesztéséért a repülőtéren.? 

?Munkatársaink elégedettsége igazolja, hogy az új környezet minden elvárásunknak megfelel. Ügyfeleink és üzleti partnereink pozitív visszajelzései alapján is mondhatom, hogy valóban jó döntést hoztunk az új épületbe költözéssel. A DHL Global Forwarding továbbra is a legjobb minőségű logisztikai megoldásokat kínálja számukra a reptér közelében, közúton is könnyen megközelíthető helyen? – tette hozzá Rezsek Zoltán, a DHL Global Forwarding magyarországi ügyvezető igazgatója.

Az új telephelyen a két üzletág összesen több mint 200 alkalmazottja dolgozik majd, akik 18 000 tonna légi és 16 200 tonna tengeri szállítmány fuvarozásáról gondoskodnak, valamint 50 000 LTL és 33 000 FTL konténer szállítását irányítják évente. Az új épület 42 dokkoló állomással, és 48 kapuval rendelkezik.

dhl központ 2

?Magyarország a múltban is kiemelten fontos piac volt számunkra, és ez a jövőben sem lesz másképp. A DHL Freight makrogazdasági kutatása szerint, 2,4%-os növekedés várható az exportban és 2,2%-os az importban. A korszerűbb létesítmény lehetővé teszi, hogy könnyen lépést tartsunk ezzel a növekedéssel, és a két üzletág folyamatos katalizátora legyen a cég fejlesztésének, mindvégig szem előtt tartva a minőségi működést” – mondta Bartha Péter, a DHL Freight ügyvezető igazgatója. A létesítmény felépítésének köszönhetően a DHL Global Forwarding még hatékonyabbá teheti a tengeri konténerek kezelését és konszolidációját, a közvetlen átrakás továbbfejlesztése mellett az új terminál biztosítja a légi paletták helyben történő építését és bontását is. A logisztikai központ kialakítása tovább javítja az együttműködést az üzletágak között, kihasználva a különböző területek nyújtotta lehetőségeket.