A postán is ügyintézhetnek a Tigáz ügyfelei

Októbetől több postán is intézhetik közműügyeiket a Főgáz, a Tigáz és a GDF Suez ügyfelei. Térségünkben az üllői, gyömrői, péceli, maglódi és pilisi postákon postákon létrehozott ügyintézési pontokon  ? a kijelölt ablakoknál ? a fogyasztók bejelentéseket tehetnek, továbbá hozzájuthatnak a közműszolgáltatók egyes formanyomtatványaihoz.

posta gáz

A posta a Főgáz Zrt.-vel, a Tigáz Zrt.-vel, valamint a GDF Suez Zrt.-vel kötött megállapodást, így 2013 októberétől a Főgáz 146 helyen lesz elérhető postákon, míg a Tigáz 79, a GDF Suez pedig 26 ügyfélszolgálati pontot létesít.
A jogszabályi háttér kapcsán a posta emlékeztet arra, hogy márciusban fogadta el az Országgyűlés azt a törvénymódosítást, amely szerint a közműszolgáltatók új személyes ügyfélszolgálati pontokat hoznak létre minden olyan, 5000 lakos feletti településen, ahol van fogyasztójuk. A szabályozás lehetővé teszi, hogy más közszolgáltatóval vagy közfeladatot ellátó jogi személlyel együttműködve alakítsák ki a szolgáltatók ezeket a pontokat.
A postákon létrehozott ügyintézési pontok egy részén – a kijelölt ablakoknál – a fogyasztók bejelentéseket tehetnek, valamint hozzájuthatnak a közműszolgáltatók egyes formanyomtatványaihoz is. Az ügyfélszolgálati fiókirodaként működő postákon a közműszolgáltatókkal kapcsolatos egyéb ügyintézésre, így például adatmódosításra vagy a mérőállás rögzítésére is lehetőség van.
Az ügyfélszolgálati pontok listája a közlemény szerint a http://www.posta.hu/kozmuszolgaltatoi-ugyintezes címen érhető el.