Fotótárlattal nyílt meg a Budapest Airport kiállítótere

Magyar iparművészeti ékszereket ábrázoló fotótárlattal nyílt meg a Budapest Airport kiállítótere csütörtökön délután a 2A és 2B terminálok érkezési szintjét összekötő folyosón.

A BUD Gallery a tervek szerint elsősorban fotókiállításoknak ad majd helyet. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport főként magyar művészek színvonalas alkotásait szeretné bemutatni. A tárlat anyagát 4-5 havonta kívánják megújítani – ismertette közleményében a Vecsés Hírekkel Hardí Mihály, a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója.
A nemzetközi tapasztalatok alapján várható, hogy idehaza is nagy érdeklődésre tarthat számot egy ilyen kiállítás, hiszen a világban számtalan példa akad arra, hogy egy repülőtér galériaként is hasznosítja bizonyos utasforgalmi területeit.


bud gallery

A  csütörtökön megnyílt első kiállítást a Budapest Airport a fiatal és tehetséges alkotókat felkaroló Pro Jugendstil Művészeti Alapítvánnyal közösen szervezte. A kiállítás az alapítvány 2012-ben kezdeményezett Kortárs Magyar Ékszer projektjéhez kapcsolódik, amelynek keretében korábban már három ékszerkiállítás is megvalósult a Hotel Corinthia Budapestben, a Tallini Magyar Intézetben, valamint a szentendrei Diana Krausz Galériában.

bud gallery2

Balról jobbra: Szarvas Gábor, a Budapest Airport közösségi kapcsolatokért felelős igazgatója, Hamarits Zsolt fotóművész, a fotósorozat készítője, Szamódy Zsolt, a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke, Kucsák László országgyűlési képviselő, valamint Tábori Ferenc, vecsési alpolgármester.

A kiállítást Szarvas Gábor, a Budapest Airport közösségi kapcsolatokért felelős igazgatója nyitotta meg. Elmondta: ?a repülőtér üzemeltetőjeként arra törekszünk, hogy utasaink számára valódi élmény jelentsen a repülés, illetve a repülőtéren eltöltött idő. Ennek kiváló eszköze lehet a kultúra és a művészet, amelynek boldogan adunk teret itt a repülőtéren. Külön öröm számunkra, hogy egy olyan fiatal és tehetséges iparművész ötlete alapján valósult meg a kiállítás, aki nem mellesleg a Budapest Airport munkatársa? ? tette hozzá Szarvas Gábor.

A galéria megnyitását a Budapest Airport mellett a repülőtérnek otthont adó XVIII. kerület országgyűlési képviselője is üdvözölte. Kucsák László elmondta: ?nagyon örülök annak, hogy részben helyi esemény keretében tarthatjuk a kiállítás felavatását, hiszen a repülőtér nem csak az ország kapuja, hanem egyben a kerület legfontosabb gazdasági szereplője.? Hozzátette: ?sok sikert kívánok a Budapest Airportnak a galéria működtetéséhez, egyben bízom abban, hogy a jövőben kerületi művészek alkotásai is megjelennek a repülőtér terminálján.? A kiállítótér megnyitóján Vecsés Város Önkormányzatát Tábori Ferenc alpolgármester képviselte.

bud gallery1