Előzetesben a Ferrarit szétbontó banda

Előzetesbe helyezték annak a háromfős tolvajbandának a tagjait akik egyetlen éjszaka alatt profi módon szétbontottak egy Ferrarit 458 Italiát az egyik gyömrői autószerelő műhelyben. Több millió forint értékben loptak el alkatrészeket a kocsiból.

ferrari_6

 

Szinte profi módjára loptak szét a garázsban már két hónapja álló Ferrarit, mindenkinek megvolt a feladata. Egyikük, K. Krisztián otthonának garázsából hiánytalanul előkerültek a több mint 8 milliót érő Ferrari-alkatrészek, de a monori rendőrök szerint az ügy még rejteget meglepetéseket. Abban már biztosak a nyomozók, hogy V. Norbert és G. Tamás  betört a gyömrői garázsba, ahol egy 70 millió forintos Ferrari 458 Italia állt. A karosszérialakatos és autószerelő végzettségű V. Norbert profi módon szerelte szét az autót, szinte minden értékes és eladható alkatrészt leszerelt róla, viszont a motort  benne hagyta.

A lopott alkatrészeket a gyanú szerint G. Tamás szállította el, aki egyébként sofőrként dolgozik. Miután az autószerelő végzett, a sofőr szállított, harmadik társuk, K. Krisztián pedig elrejtette a zsákmányt. A garázst őrző biztonsági őr rosszul lett, és elhunyt, ám a rendőrség szerint nincs összefüggés a halála és a lopás között.

 

ferrari

A monorierdei fiatalemberek beismerő vallomást tettek, de megbízóról, megrendelőről vagy orgazdáról nem beszéltek. A nyomozók szerint azonban egy negyedik ember is lehet a háttérben, őt keresik most. Ellenőrzik a gyanúsítottak híváslistáit, sőt a ritka, 70 millió forintos Ferrari 458 Italia tulajdonosokat is megkeresik.

ferrari_7_0

A Monori Járásbíróság 2013. november 8-án elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. Ellenük a további eljárást- fogvatartásuk mellett- a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.