Eladó a csődbe ment KÖKI Terminál

Harmincöt milliárd forintért hirdették meg eladásra a KÖKI Terminált. A csődbe ment, közlekedési csomópontként is üzemelő hatalmas bevásárlóközpont felszámolója 2014. január 31-éig várja az ajánlatokat.

köki

A főváros egyik legújabb bevásárlóközpontjának 35 milliárd forintért vélhetően nem lesz vevője, hiszen a felszámoló az árból csak minimálisan engedhet – a még elfogadható ár a 35 milliárd forint 85 százaléka lehet. A többfunkciós központ alapterülete 220 ezer négyzetméter, de a hasznos – vagyis bérbe adható terület csak 70 ezer négyzetméter.

A bevásárlóközpont műszaki állapota jó és megállt a bérlők elszivárgása is – tudta meg a Napi.hu. A stratégiailag kiemelt jelentőségű minősítéssel rendelkező KÖKI-ben a nyitáskor – vagyis 2011 novemberében – 86 százalékos volt a töltöttség, egy évvel később ez 77 százalékra csökkent. Jelenleg ez az érték ismét 86 százalék körül van, ami jelentősen felértékeli a központ árát.

Egy évvel ezelőtt jelentették be, hogy csődbe mehet a bevásárlóközpont, akkor honlapunkon ingatlanpiaci szakértők a fő okot koncepcionális hibákkal és a válsággal hozták összefüggésbe. Nem igazán szerencsés az  épület alaprajzai, ráadásul funkcionálisan sem sikerült hatékony kereskedelmi központot alkotni, például a beruházásnál megszegték azt az aranyszabályt, amely szerint egy bevásárlóközpont legértékesebb területe a földszint ?  ez itt ez a közlekedésé.
A magyar hátterű R-CO Ingatlanforgalmazó Zrt. felszámolása 2012. november 6-án kezdődött. Ingatlanpiaci szakértők szerint a jelenlegi helyzetben a most kiírt árnál jóval alacsonyabb értéken van csak esély a KÖKI eladására.