Tavasszal újítják fel az utakat Vecsésen és Gyálon

2014 tavaszán kezdődhet  Vecsés és Alsónémedi közötti út 8,5 kilométeres, rossz állapotban lévő szakaszának felújítása – jelentették be ma Gyálon, a projekt  bemutatóján.
Az útfelújítás költsége 1,089 milliárd forint. A projekt vállalkozási szerződését hamarosan aláírják a felek, így az időjárás függvényében 2014. március 17-én adják majd munkaterületet a kivitelezőnek.

A 4602 jelű Vecsés-Alsónémedi összekötő út 8,552 kilométeres szakaszán a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező elvégzi a burkolat 6 méterre történő kiszélesítését két új réteg beépítésével és annak megerősítését, illetve a buszmegállók felújítását. A csapadékvíz elvezető rendszer korszerűsítését, az árkok tisztítását, az árok-padka rendezését és a tartós útburkolatjelek festését is elvégzik a szakemberek.

Vecsésen a Fő úttól végig felújítják a Anna utcát, a Telepi utat, Dózsa György utat egészen Gyálig, majd ott a Vecsési utat egészen az M5-ös autópályáig.

A beruházással jelentősen nő a vecsési és gyáli útszakasz forgalombiztonsága. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében kitért arra, hogy mindent megtesz azért, hogy az Új Széchenyi Terv keretében felújításra kerülő útszakasz hosszú távon is kiváló állapotban maradhasson. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind a Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek általl.

Az Új Széchenyi Terv keretében idén országosan minden eddiginél nagyobb mértékben valósulnak meg teljes körű útfelújítások, miután a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2013-ban összesen több mint 457 kilométert érintő beruházást hajt végre. Az országos programon belül Pest megyében a folyamatban lévő európai uniós akciótervben csaknem 16,86 milliárd forint értékben, megközelítőleg 88,5 kilométernyi út felújítására van lehetősége a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek.

Vecsés legforgalmasabb belső főútja a Telepi út már régóta rossz állapotban van:

 

2014. január végén került ki a tábla Gyálon a Vecsési útra, amin bár más összeg szerepel, mint a projektbemutatón elhangzott sajtótájékoztatón, a lényeg sok-sok év ígérgetés után idén végre tényleg felújítják ezeket az utakat is:

úttábla