Gumirazziát tart a rendőrség

Közúti rendőrségi akció zajlik Pest megyében, a rendőrök ellenőrzik a gumikat és 2 ezer autósnak adnak tanácsot a biztonságos téli közlekedéshez.

oreggumi1

Az autókat szúrópróbaszerűen ellenőrzik, elsődleges cél az abroncsok állapotának általános felmérése, valamint az autósok ismeretanyagának bővítése. Az egynapos akcióban 72 rendőr vesz részt, az autósok 17 helyszínen számíthatnak ellenőrzésre – közölte a Hvg.hu rendőrségi forrásból.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a gumiabroncsok megfelelő profilmélysége nemcsak a gumiabroncsok tapadása, hanem az autó irányíthatósága szempontjából is fontos. Emlékeztetnek rá, hogy a KRESZ minimum 1,6 mm-es mintázati mélységet ír elő, viszont a közlekedésbiztonsági szakértők nyári gumiabroncsok esetében legalább 3 mm-es, téli abroncsoknál pedig minimum 4 mm-es mintázati mélységet tartanak megfelelőnek. Télen havas, latyakos úton az abroncsok kapaszkodó és vízelvezető képessége elsősorban a mintázati árkok mélységén múlik.

 

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=http://www.vecseshirek.hu/2013/11/20/gumirazziat-tart-a-rendorseg/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /var/userdata/web/vecseshirek.hu/website/www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/userdata/web/vecseshirek.hu/website/www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19