Amazonok csatája – Női Ökölvívó OB

2013. november 20. és 23. között Hévízen rendezik meg a hazai bokszolónők országos bajnokság. A 4 napos versenyen az előzetes nevezések alapján maratoni létszám várható, hiszen 50 klub 142 versenyző indulását jelezte, ami – a tavalyi 109 nevezés után – ismét rekordnak számít a hazai ökölvívásban.. A vecsési csapatot 5 junior, 1 ifi és 3 elit versenyző képviseli a versenyen.

A vecsési csapat

A vecsési csapat

forrás: www.vecsesbox.hu

Habár idén alaposan szétszabdalta a felnőtt mezőnyt az ifik különválasztása, ennek ellenére jó kis csaták várhatók. Mindez azt jelenti, hogy Idén egy időben három bajnokságot rendeznek, a juniorok, az ifik, és az elit mezőny külön-külön küzd az országos elsőségekért.

A vecsési csapat:

Juniorok:

46 kg Varga Kíra
48 kg Nádasdi Judit
54 kg Schafer Liza
63 kg Bogárdi Barbara
66 kg Kondor Zsófia

Ifi:

54 kg Faragó Orsolya

Elit:

51 kg Váry Lili
57 kg Szűcs Szabina
60 kg Bogárdi Mónika

Edzők: Seres Attila, Török István, Lakoczky György

Az első nap eredményei:

4 junior versenyzőnk lépett ringbe, és az eredmény 2 győzelem, 2 vereség.

46 kg Varga Kíra-Bátori Eszter MMF Miskolc TKO 2. menet

Az első éves Kírának ez azelső országos bajnoksága, és agresszív bokszának köszönhetően győzelemmel mutatkozott be. A pénteki döntőben a kaposvári Harangozó Nikolett vár rá.

48 kg Nádasdi Judit-Oláh Anita Varjú Boksz Klub 0:3

Bambi most rendesen odatette magát, veresége ellenére dicséretet érdemel, mert 3 meneten keresztül keményen harcba volt a válogatott Oláh Anitával. Ezzel Bambi bronzéremmel zárta a junior OB-t.

54 kg Schafer Liza-Hoffer Laura Hévíz TKO 1. menet

Sajnos Cimpa az első menet elején belenézett egy ütésbe, és le is ment, így KO-val vereséget szenvedett a helyi lány ellen. Cimpa így bronzéremmel zárta első országos versenyét.

63 kg Bogárdi Barbara-Kis Vivien DVSC TKO 2. menet

Barbara a faddi tagozatunk versenyzője, Török István tanítványa. Ez volt az első hivatalos versenye, és szerencsésre sikeredett a bemutatkozás, így már bejutott a legjobb 4 közé.

A második napon 4 versenyzőnk lépett ringbe, és hárman győzelemmel hagyták el a ringet. Minden versenyzőnk biztos érmes az idei magyar bajnokságon, ami újabb rekord a vecsési ökölvívás történetében, hiszen ennyi érmet még egy OB-ről sem hoztak haza ökölvívóink. Azt hogy milyen színűek lesznek ezek az érmek, a pénteki és a szombati mérkőzéseken fog eldőlni. Az már fix, hogy 3 junior versenyzőnk: Nádasdi ?Bambi? Judit, Schafer ?Cimpa? Liza és Bogárdi Barbara bronzéremmel zárja a versenyt.

A második nap eredményei:

Junior 63 kg

Bogárdi Barbara-Tar Flóra Zugló 1:2

Barbara tegnap nagyszerű eredményt ért el azzal, hogy bejutott a negyeddöntőbe, és a mai napon majdnem sikerült a bravúr-azaz a döntőbe jutás- hiszen csak megosztott pontozással tudta legyőzni őt a zuglói versenyző. Gratulálunk Barbarának és edzőjének, Török Istvánnak.

Junior 66 kg

Kondor Zsófia-Cseri Gitta Szentesi Kinizsi 3:0

Zsófi erőteljesen bekezdett, mert szerette volna idő előtt befejezni a mérkőzést. Ez nem sikerült neki, azonban a mérkőzést így is egyhangú pontozással nyerte, így holnap már az aranyért bokszolhat. Zsófi edzője Lakoczky György.

Ifi 54 kg

Faragó ?Solya? Orsolya-Vincze Henrietta DVSC TKO 1. menet

Solya nem sok esélyt adott ellenfelének, hiszen már az első menetben kétszer számoltak a debreceni lányra, majd a bíró beszüntette az egyoldalú mérkőzést. Solya az idei évben remek formában van, és ezt mindenképp magyar bajnoki címmel szeretné megkoronázni. Ehhez a szombati döntőben az egri Bóta Györgyit kell legyőznie.

Elit 57 kg

Szűcs ?Rodman? Szabina-Török Tünde KSI TKO 1. menet

Rodman is nagyon ki volt éhezve már a győzelemre, és esélyt sem adott ellenfelének. Az eredmény hasonló mint Solyánál. Rodman ezzel a négy között van, a döntőbe jutásért holnap a szolnoki Kalderás Erikával kell megküzdenie.

Minden versenyzőnk biztos érmes az idei magyar bajnokságon, ami újabb rekord a vecsési ökölvívás történetében, hiszen ennyi érmet még egy OB-ről sem hoztak haza ökölvívóink. Azt hogy milyen színűek lesznek ezek az érmek, a pénteki és a szombati mérkőzéseken fog eldőlni

A további mérkőzések eredményeiről folyamatosan beszámolunk.