Dínó Park épülhet Pécelen?

Néhány hete jelent meg a Facebook-on a “DinóPark Pécel” elnevezésű oldal. Egyelőre annyi biztos, hogy a befektetők megtekintették már a szóba jöhető területet Pécelen.

dínó park

A parkot nem a város építené, hanem a városnak építenék. A 2-3 ha területen egy családi élményparkot szeretnénk létrehozni, mely központi elemei életnagyságú dinaszaurusz szobrok lennének. Tervezzük tematikus játszótér, állatsimogató kialakítását a területen.” – olvasható a közösségi oldalon.

Sárga Róbert, a polgármester személyi titkárának korábbi, már törölt facebook bejegyzéséből annyit lehet még tudni, hogy egy cég kereste meg az önkormányzatot, hogy dinoszauruszos élményparkot építenének Pécelen – jelent meg a pecelinfo.hu helyi hírportálon.

A bejegyzés szerint az ausztriai Styrassic Park-hoz hasonló park épülhetne Pécelen. A szeretlekmagyarorszag.hu-n olvasható leírás szerint az ausztriai kisváros melletti 20 hektáros botanikus kertben 80 dinoszaurusz életnagyságú szobra látható, a parkban filmvetítésre és egyéb interaktív programok megtekintésére is van lehetőség. Szálláslehetőség szintén rendelkezésre áll a közelben.

A park legvalószínűbb helye a Napsugár utca alatti erdősáv

További részlet még nem ismeretes, a facebook oldalon is az olvasható, hogy “részletek hamarosan“. A múlt heti közmeghallgatáson sem  került szóba a park és a következő, december eleji testületi ülésen sem szerepel még előterjesztés a Dinó Parkkal kapcsolatosan.

www.pecelinfo.hu