Beázik az Erzsébet téri katolikus templom

A város legnagyobb templomának teteje számos helyen beázik, és bármilyen esős időjárás csak ront a helyzeten, mivel a tető héjazatának anyaga szétmállik.

Erzsébet tér templom

Sürgős segítségre szorul a vecsési Irgalmas Jézus Plébánia ? tájékoztatott a város hivatalos honlapján Varga Péter plébános. Az atya a következőképpen írja le a templom jelenlegi állapotát: ?Néhány éve már látjuk egyházközségünkben, hogy szükség lesz templomunk tetejének cseréjére, csak nem tudtuk hogyan induljunk el. Bizonytalanságunkat megtörte a helyzet rosszra fordulása: egy idei nagy esőzés és jégverés miatt sok helyen beázik a tetőnk, első alkalommal  12 helyen raktunk vödröket a padokra, és megázott az orgonánk is. Sajnos a lámpák közvetlen környezetében is csurog a víz, a mennyezet kazettái kezdenek tönkremenni, minden esőnél már beázik és vödröket kell kiraknunk. Így tehát egy S.O.S helyzet alakult ki mostanra szakemberek véleménye szerint is?

img_6873

A tető cseréjéhez a legalább 17.5 millió forintra lenne szüksége az egyházközségnek, így rendkívül fontosnak tartják a helyi adománygyűjtést. Akik nagylelkű segítséget tudnak nyújtani, azok további információkat találnak az adakozás lehetőségeiéről  a www.vecses.vaciegyhazmegye.hu/templomfelujitas oldalon.