Dobrovitz bronzérmes a Lovas Világkupán

A hollandok élő legendája, Ysbrand Chardon nyerte meg vasárnap a lovas világkupának a Papp László Sportarénában rendezett négyesfogathajtó vk-fordulóját, amelyen legjobb magyarként Dobrovitz József harmadik lett.

A bronzérmes magyar Dobrovitz József a Lovas világkupa négyesfogathajtó vk-fordulójában a Papp László Budapest Sportarénában 2013. december 1-jén. MTI Fotó: Kovács Tamás

Fotó: Kovács Tamás, MTI

A 2004-ben csapatban világbajnok vecsési hajtó a szombati bemelegítő számban aratott sikerének köszönhetően utolsóként indulhatott, és a menete során az volt a tét, hogy lesz-e magyar versenyző a legjobb hármat felsorakoztató összevetésben. Dobrovitz kiváló hajtással beverekedte magát a legjobbak közé.

A háromnapos rendezvény utolsó eseményén aztán Chardon bizonyult a legjobbnak és leggyorsabbnak. Dobrovitznak és az idei izsáki Európa-bajnokságon aranyérmes Timmermannak esélye sem volt a győzelemre. Chardon több mint 20 másodperccel jobb időt ért el honfitársánál, míg a magyar hajtót közel 15-tel verte, de mivel Dobrovitznak volt két, egyenként 5 másodperces büntetéssel járó verőhibája, ő zárt a harmadik helyen.

A többi magyar közül ifjabb Dobrovitz József ötödik, Osztertág Kristóf hatodik, Osztertág Márk pedig hetedik lett.