Útfelújítások a térségben 2,4 milliárdba került a 11 kilométer

Újabb 11 kilométernyi mellékút korszerűsítése készült el Pest megyében. Nagytarcsa,  Sülysáp és Gomba térségében lévő útszakaszok rekonstrukciója összesen mintegy 2,4 milliárd forintba került.

Illusztráció

Illusztráció

Pécsi Norbert Sándor a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője elmondta, hogy közel 1 milliárd forintból vált európai színvonalúvá a Cinkotát Zsámbokkal összekötő út csaknem 4,5 kilométeres szakasza. Emellett befejeződött a Gomba és Sülysáp közötti mellékút 6,5 kilométeres, valamint az Aszód és Sülysáp közötti mellékút út 300 méteres szakaszának felújítása is, a projekt teljes költsége mintegy 1,4 milliárd forintot tett ki.
Az Új Széchenyi Terv keretében az idén országosan minden eddiginél nagyobb mértékben valósulnak meg teljes körű útfelújítások, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2013-ban összesen több mint 457 kilométert érintő beruházást hajt végre.
Az országos programon belül Pest megyében a folyamatban lévő európai uniós költségvetési ciklusban csaknem 16,2 milliárd forint értékben, több mint 88,5 kilométernyi út felújítására van lehetősége a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek.

2014. márciusában kezdődik a Vecsést Alsónémedivel összekötő út felújítása.