Megyenap és Sportkarácsony

A Megyenap és a Sportkarácsony alkalmából köszöntötte a közgyűlés Pest megye kiválóságait.

Pesti megyeháza

A Megyenap Pest megye egyik legfontosabb eseménye ? a közösség ünnepe, amikor az ország legnépesebb megyéjéből, a 187 városból és településről százak érkeznek a Megyeházára. Ezen a napon köszönti a közgyűlés mindazokat, akik a hivatásukban, vagy a mindennapokban képesek voltak a példamutató tettekre, az átlagon felüli teljesítményekre. Az idei év különleges, mert idén az ünnepség része volt a Pest megyei Sportkarácsony is, a megye amatőr és professzionális sportolóinak találkozója.

dr. Szűcs Lajos, Pest megye elnöke az ünnepi beszédében úgy fogalmazott, hogy ?Szerencsések vagyunk ? mert van miből meríteni. A 187 város és község, az itt élő 1,3 millió ember eredménye, teljesítménye és példamutató helytállása sokféleképpen gyarapítják a közösségünket. Szerteágazóak, mint a megyében élő nemzetiségek és családok évszázados gyökerei ? hiszen éppen azért, mert ezek a gyökerek itt élnek velünk és itt élnek bennünk. A szívünkben és a nyelvünkben, a szokásainkban és a döntéseinkben. Benne élnek a makacs kitartásban, az alkotó erőben, a vállalkozásokban és abban az elszánt kitartásban, amivel egymás kezét fogjuk, ha jön a baj. Ezek a gyökerek néha csak vékonyka hajszálak. És mégis, ezek a szálak, ha összekapcsolódnak, akkor megtörik a sziklát, és megtartják az égbe nyúló ágakat, törzseket, amivel a napvilág felé igyekszünk; képesek még a lehetetlenre, egészen addig, amíg a gyökerek és az ágak egészségesek, és egymásból ? és egymásért ? léteznek.?

Majd hozzátette: ?Pest megye nem csak egy név ? hanem 187 egyedi történet, amit olyan közösségek írtak, akik képesek voltak helytállni és képesek ma is támogatni egymást olyan ügyekben, amelyektől mindannyiunk sorsa függ.?

A megye amatőr és professzionális sportolóinak Pogácsás Tibor, országgyűlési képviselő és Balogh Gáborsportügyekért felelős miniszterelnöki tanácsadó, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke adta át a díjakat.

Az ünnepség sportkarácsonyi részében kiosztották az Év Sportolója Díjakat, az Év Legjobb Csapata díjakat, az Év Edzője Díjakat, az Év Szabadidő és Sport Szervezetei Díjakat, és az Év Legeredményesebb Iskoláinak és az Év Legeredményesebb Testnevelőinek Díjait is.

A megyenapi rendezvényen átadták a Pest Megye Díszpolgára címet, a Pest Megyéért Emlékérmet, a Kulturált Települési Környezet Díjat, az Építészeti Nívódíjakat, a Tudományos Díjat, a Nemzetiségekért Díjat, a Pest Megye Környezetvédelméért Díjat, a Pest Megye Közbiztonságáért Díjat, a Pest Megye Katasztrófavédelméért Díjat, a Fekete Dió Díjat, a Pest Megye Népművészetéért Díjat, valamint a Pest Megyei Médiadíjat.

A díjazottak névsora INNEN tölthető le.

www.pestmegye.hu