Az ünnepek alatt változik a vasúti menetrend

Mentesítő járatokat és több kocsival közlekedő szerelvényeket indít, valamint módosított menetrendet vezet be a MÁV-Start a karácsonyi-szilveszteri időszakban.

tehervonat Vecsésen a vashídról

A karácsonyi és a szilveszteri ünnepek miatt 2013. december 20. és 2014. január 2. között módosított menetrend alapján közlekednek a vonatok.

A karácsonyi ünnepi forgalomhoz igazodva

  • december 20?án pénteken          munkanapi,
  • december 21?én szombaton       pénteki,
  • december 22?én vasárnap          vasárnapi,
  • december 23?án hétfőn               pénteki,
  • december 24?én kedden             szombati,

december 25-től 28-ig ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a szerelvények.

Szilveszterkor és újév elején

  • december 31?én kedden            munkanapi,
  • január 1-jén szerdán                    ünnepnapi menetrend lesz érvényben.

Január 2-tól a megszokott menetrend alapján közlekednek a vonatok.

Az ünnepek ideje alatt a várható utasforgalmi igényekhez igazodva a vasúttársaság  az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművét felhasználja a szerelvényekben, továbbá ahol az utasforgalom indokolja, ott a vonatok egy vagy több kocsival megerősítve közlekednek.

A nagy érdeklődésre tekintettel a vasúttársaság plusz vonatot is indít Advent EuroCity néven 2013. december 21-én szombaton Budapest-Keleti pályaudvarról Bécsbe reggel 7 óra 35 perckor, és aznap vissza 17 óra 34 perces indulással az osztrák főváros Nyugati pályaudvaráról (Wien Westbahnhof). Ezen felül, december 22-én a Bécsből 17 óra 48 perckor induló railjet és a december 23-án a Keleti pályaudvarról 7 óra 10-kor induló railjet, megnövelt kapacitással, dupla szerelvényként áll az utasok rendelkezésére.

Az ünnepekre való tekintettel, a vasúttársaság a 26 év alatti fiatalokra vonatkozó 33%-os kedvezményes menetjegyváltási lehetőségetmegszakítás nélkül, 2013. december 21-én reggel 10.00 órától 2014.01.01. éjfélig biztosítja az utasoknak. (Általános szabály szerint csak péntektől-vasárnapig és ünnepnapokkal egybekötött hétvégéken használható fel a kedvezmény.)

A módosított közlekedési rendről a www.mav-start.hu honlapon található menetrendi keresőben is elérhetőek az információk, valamint a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon, a 06 (40) 49-49-49-es telefonszámon is kérhető tájékoztatás.