Figyelem! Változik a boltok nyitva tartása

Néhány nap múlva karácsony, ráadásul ezúttal hat napos lesz az ünnep (ha beleszámoljuk 24-ét, 27-ét, 28-át, 29-ét). Oda kell tehát figyelni arra, mikor indulunk vásárolni, hogy lesznek nyitva a boltok a következő napokban. 

supermarket

Változik a boltok nyitva tartása az előttünk álló héten. Érdemes figyelni – és számolni azzal, hogy a hétvégén még sokan, nagyon sokan lesznek az üzletekben.

A Pénzcentrum.hu információi szerint a magyarországi boltok nyitva tartása a következők szerint alakul:

December 21-én, szombaton (mivel munkanap), az üzletek a szokásos hétköznapi rend szerint lesznek nyitva. Figyeljünk azonban arra, hogy lehetnek olyan (elsősorban kisebb boltok), amelyek inkább a szombati nyitva tartás szerint működnek majd, tehát a hétköznapokon megszokottnál korábban zárnak.

December, 22-én, vasárnap az üzletek a szokásos vasárnapi rend szerint lesznek nyitva.

December 23-án, hétfőn a boltok nyitva tartanak, a szokásos, hétköznapi rend szerint. Azoknak, akik hétfőre időzítik a nagybevásárlást, érdemes számolni azzal, hogy egyes boltokban hiányos készlettel találkozhatnak, könnyen elképzelhető, hogy hiány lesz egyes (alapvető) élelmiszerekből.

December 24-én, kedden a boltok kora délutánig, általában 14 óráig tartanak nyitva. A hipermarketektől a plázák butikjaiig gyakorlatilag minden üzlet 14 órakor zár. Délutántól már csak a non-stop kisboltokat találjuk nyitva.

December 25-én és 26-án, azaz szerdán és csütörtökön az üzletek zárva tartanak. Kivételt jelenthetnek a non-stop kisboltok, benzinkutak, virágboltok.

December 27-én, pénteken az üzletek ismét a szokásos hétköznapi rend szerint nyitnak. A hipermarketek, nagy élelmiszerboltok reggel 6-tól, 7-től várják a vevőket, a plázák boltjai délelőtt 10-től tartanak nyitva.

December 28-án és 29-én, szombaton és vasárnap a szokásos hétvégi nyitva tartás várható.