Közlekedési rend az ünnepek alatt és az év végén

Változik a közösségi közlekedés rendje az év végi ünnepek miatt, december 24-én 16 óra után csak az éjszakai járatok közlekednek, a parkolás Budapesten január 2-ig ingyenes.

236-os busz

A korábbi évekhez hasonlóan idén is folyamatos közösségi közlekedést biztosítanak az ünnepek idején.

December 24-én 16:00 után a nappali járatoknál ritkábban közlekedő éjszakai buszokkal lehet utazni a fővárosban. Délután 4 órától csak az éjszakai járatokkal lehet közlekedni, ezek az első, menetrend szerinti éjjeli indulásukig általában 15-60 perces követési idővel közlekednek, utána a megszokott menetrend lesz érvényben.
December 25-27-én az éjszakai járatok a munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint szállítanak utasokat. A nagy bevásárlóközpontokat kiszolgáló 64-es, 104-es, 123-as, 126-os, 162-es és 236-os busz nem jár, a 38-as, a 92-es, a 138-as, a 140-es és a 218-as busz pedig nem érinti a bevásárlóközpontoknál lévő megállókat, mivel az áruházak zárva tartanak. 
December 27-én és 28-án a járatokat a szombati, 29-én a vasárnapi, 30-án pedig iskolaszüneti munkanapi vagy az év végi menetrend alapján indítják. Utóbbi egyebek mellett a metró- és HÉV-vonalakat, valamint a fontosabb villamos- és autóbuszjáratokat érinti.
December 31-én szintén az év végi menetrend szerint közlekednek a járatok, a fontosabb éjjeli viszonylatokon pedig több járatot közlekedtet a BKK. A 4-es és a 6-os éjszakai villamosok éjjel 5 percenként járnak, a többi éjszakai járat pedig egész éjszaka sűrűbben közlekedik, vagy nagyobb kapacitású járműveket állítanak forgalomba. 
Január elsején a BKK járatai a munkaszüneti üzem szerint közlekednek, január 2-án és 3-án pedig a tanítási szüneti munkanapnak megfelelően járnak.

Parkolás

A Budapesti Közlekedési Központ kezelésében lévő közterületi parkolóhelyeken december 21-én (szombaton) a munkanap rendje szerint fizetni kell a várakozásért. December 24-én (kedden) és december 30?31-én (hétfőn és kedden) a BKK által üzemeltetett közterületi parkolóhelyeken nem kell fizetni.
A BKK üzemeltetésében lévő P+R parkolók december 24. és 31. között a megszokott rend alapján használhatók. Tehát Hűvösvölgyben, Kőbánya-Kispesten, Újpest-Városkapunál, a Margitszigeten és a Rákóczi téri mélygarázsban fizetni kell a parkolásért.

A közlekedés változásokról részletesen ide kattintva olvashatnak.

Az ünnepek alatt változik a vasúti menetrend is, erről korábbi cikkünkben találnak részletes információt.