Négy magyar bajnok és 14 magyar bajnoki érem

Vegyes évet zárt a vecsési ökölvívó szakosztály. Négy magyar bajnok és 14 magyar bajnoki érem, EB, VB részvétel, valamint régióközponti kinevezés a 2013-ban.
Ezek az eredményeik örömre adnának okot, azonban az évet beárnyékolta a vezetőedző Varga Viktor tragikus elvesztése. 

 A csapatképen az alábbi személyek vannak: Első sor balról jobbra: Nádasdi László, Nádasdi Judit, Schafer Liza, Szűcs Szabina, Váry Lili, Faragó Orsolya, Seres Attila szakosztályvezető-edző, Varga Kíra, Bogárdi Barbara, Bogárdi Mónika, Kondor Zsófia, Lőczi Roland Hátsó sor: Török István edző, Kertész Henrik edző, Mátyás Krisztián, Lőczi Gergő, Papi Bence, Benik Viktor, Szabó Dániel, Végh Kristóf, Mikus Ferenc edző, Lakoczky György edző

Vecsés SE Ökölvívó szakosztály:
Első sor balról jobbra: Nádasdi László, Nádasdi Judit, Schafer Liza, Szűcs Szabina, Váry Lili, Faragó Orsolya, Seres Attila szakosztályvezető-edző, Varga Kíra, Bogárdi Barbara, Bogárdi Mónika, Kondor Zsófia, Lőczi Roland
Hátsó sor: Török István edző, Kertész Henrik edző, Mátyás Krisztián, Lőczi Gergő, Papi Bence, Benik Viktor, Szabó Dániel, Végh Kristóf, Mikus Ferenc edző, Lakoczky György edző

Kronológiai sorrendben az alábbi fontosabb eredményeket érték el a vecsési ökölvívók.

Február:

Szerbiába a Nikola Drobac Emlékversenyre kapott meghívást a vecsési csapat. 11 versenyzővel utaztunk kiegészülve más klubok ökölvívóival. A vecsésiek közül Brúger László és Kanalas Csaba tudott győzni.

Március:

Girls Box Cup, Hamburg: A női válogatott tagjaként a junior Hegedűs Diána utazott ki, és szerezte meg a magyar csapat egyetlen aranyérmét.

Énekes István Emlékverseny: Az ifik második legfontosabb versenyén 2 sportolónk indult, és +91 kg-ban Szabó Dániel ezüstérmet szerzett.

A salgótarjáni Utánpótlás Olimpián 9 versenyzővel vettünk részt. Papi Bence aranyérmet, Lőczi Gergő, Mátyás Krisztián és Csicsó Jenő pedig bronzérmet szerzett.

Április:

Budapest Bajnokság: 5 aranyérem, 4 ezüst és 2 bronzérem a vecsési csapat gyűjteményében

Nemzetközi Női Válogató verseny: vendégül láttuk 3 napra a cseh női válogatottat, amit összekötöttünk egy női tornával 42 fő részvételével.

Május:

Baku: Papi Bence és Lőczi Gergő utazott Azerbajdzsánba egy nemzetközi tornára.

Olaszország: 10 napos edzőtáborozáson vett részt a női válogatott Rómában és Nápolyban. A válogatott tagja volt Váry Lili, Varga Krisztina, Hegedűs Diána és Seres Attila.

Németország: A felnőtt női válogatott tagjaként Szűcs Szabina vett részt egy 3 napos tornán Wittenburgban.

Szerbia: Fadgyas Vivien a Szerbia-Magyarország csapattalálkozón hazai pályán megverte a szerb Európa bajnok Marija Pavlovot, ami egyben a magyar csapat legjobb eredménye is volt.

 

Május 4.-én hagyott itt minket Varga Viktor, ez alapjaiban rengette meg a szakosztályt.

Mentálisan mélypontra kerültek többen is a csapatból, így gyorsan kellett cselekedni annak érdekében, hogy ne széledjen szét a szakosztály. Mikus Ferenc edzőnk segítségével tudtuk átvészelni ezt az időszakot. A májusi versenyeinket lemondtuk, és csak június elején utaztunk el a Bornemissza Emlékversenyre, hogy felrázzuk a gyerekeket az apátiából.

Július:

Női Uniós EB, Keszthely: 5 vecsési lány volt a válogatott tagja: Szűcs Szabina, Faragó Orsolya, Schafer Liza, Varga Krisztina, Hegedűs Diána. Az eredményünk 3 junior bronzérem.

Július közepétől állt munkába új edzőnk Kertész Henrik, aki elég nehéz és hálátlan feladatot vállalt magára, hiszen a csapaton súlyos nyomokat hagyott Varga Viktor elvesztése.

Augusztus:

Két versenyzőnk, Papi Bence és Lőczi Gergő is meghívást kapott a junior VB-re készülő válogatott keretbe, az utazó csapatba azonban nem kerültek be.

Sóstó Kupa, Nyíregyháza: Kertész Henrik első versenye a csapattal: Váry Lili aranyérem, Zsigri Viktor ezüstérem, Lőczi Gergő bemutató.

Augusztus végén 1 hétig Szicíliában edzőtáborozott a női válogatott. Vecsésről Faragó Orsolya és Seres Attila volt a csapat tagja.

Szeptember:

Brúger László és Eger Imre Németországban léptek ringbe, Brúger László győzött.

Bulgáriában rendezték a női ifjúsági világbajnokságot, ahol 54 kg-ban a vecsési Faragó Orsolya volt a keret tagja. Sajnos érmet nem sikerült szereznie.

Itthon a serdülő OB-n 3 versenyzőnk indult, Nádasdi László és Neubauer Gábor bronzérmet szerzett.

Október:

Junior OB Kaposvár: 4 versenyzővel indultunk, Papi Bence és Lőczi Gergő egyaránt magyar bajnokok lettek.

Lőczi Gergő Usti nad Labemben vett részt egy nemzetközi tornán, ahol aranyérmet szerzett.

Vecsésen ismét vendégül láttuk a cseh válogatottat.

November:

Lőczi Gergő és Papi Bence, valamint edzőként Kertész Henrik is elutazott Oroszországba a junior EB-re. Bár versenyzőink keményen küzdöttek, érmet most nem sikerült szerezniük.

Itthon az Ifjúsági OB-n +91 kg-ban Szabó Dániel bronzérmet szerzett.

Női OB Hévíz: 9 éremmel (2 arany 3 ezüst és 4 bronz) tértünk haza az idei bajnokságról. Váry Lili felnőtt korcsoportban az 51 kg-os olimpiai súlyban lett magyar bajnok, elsőéves felnőttként. Junior 66 kg-ban Kondor Zsófia szintén aranyérmet szerzett. Bogárdi Mónika a felnőtt 60 kg-os olimpiai súlyban ezüstérmes, illetve ezüstöt szerzett ifjúsági 54 kg-ban Faragó Orsolya és junior 46 kg-ban Varga Kíra is. Bronzérmesek: Szűcs Szabina felnőtt, Nádasdi Judit junior, Schafer Liza junior, Bogárdi Barbara junior korú versenyzőnk.

December:

Felnőtt OB: az év utolsó magyar bajnokságán 3 versenyzővel vettünk részt, érmet azonban most nem sikerült szerezni.

 

A 2012-es évben az országos rangsorban a 4. helyen végeztünk, az idei történések miatt a kitűzött cél a TOP10-ben maradás volt. A tavalyi versenyévben 33 pontot sikerült gyűjtenünk, ez az idei évben 38,5 pont, ami szinte biztos, hogy elegendő az első 10-ben maradáshoz.

 

A végén még egy fontos eredmény:

A MÖSZ az uniós elvárásoknak megfelelően régiókra osztotta fel az országot. A 7 uniós régió mellé még 8-ként csatlakozott Budapest, mint önálló régió. A központi régió központja Vecsés lett, ami azt jelenti, hogy a régiónkba tartozó 15-16 ökölvívó klub szakmai munkáját mi felügyeljük. Feladatunk még régiós versenyek rendezése is. Ez a feladat a megtiszteltetés mellett minimális anyagi támogatással is jár, így a jövő év elején tudunk kisebb felújításokat is végezni az edzőtermünkben az önkormányzat és az EMMI segítségével.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik a 2013-as évben a csapat mellett álltak, és anyagi, mentális segítséget vagy média támogatást biztosítottak nekünk!

Hajrá Vecsés!