Elkapták a raklaptolvajokat

A monori rendőrök négy férfit hallgattak ki gyanúsítottként, akik többször tulajdonítottak el raklapokat az egyik üllői telephelyről.

raklap

 

A gyanúsítottak 2014. január 20-án, este 21 óra körül az egyik üllői telephelyen, átmászva a kerítésen több raklapot pakoltak be az autójukba. A bűncselekmény elkövetését a telephelyen lévő őr észrevette és azonnal értesítette a rendőrséget. A kiérkező járőrök a helyszínen elfogták K. Dávidot és B. Richárdot, társaik az autóval elmenekültek.

A két fiatalt a rendőrök a Monori Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Vallomásuk alapján jutottak el a nyomozók K. Józsefhez és O. Józsefhez, akiket 2014. január 22-én a hajnali órákban lakásukban elfogtak. A nyomozók őket is gyanúsítottként hallgatták ki.
A négy férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte, továbbá elmondták, hogy már korábban is tulajdonítottak el raklapokat ugyanerről a telephelyről és azokat eladták.
A Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétséggel gyanúsítja a négy férfit, akik az eljárás alatt szabadlábon védekezhetnek.