Megtalálták a világutazó ellopott kerékpárját.

A rendőrség bejelentette, hogy egy XVll. kerületi piacon megtalálták azt a kerékpárt, amit Yoshihiro Shimada japán világutazó bringástól loptak el a napokban Budapesten.

Yoshihiro Shimada öt éve volt úton a világ körül, amikor január közepén Budapestre ért. Az első éjszaka ellopták az eddig használt, számára nagyon fontos kerékpárját. Shimadát sokan támogatták és segítették az elmúlt napokban: volt, aki önként vállalta, hogy figyeli a használtkerékpár-eladásokat, sőt, még gyűjtést is szerveztek a számára. Mindez végül eredményre vezetett: a rendőrség megtalálta az ellopott biciklijét, írja a Kerékagy.

bringa

A japán utazó a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ellopott kerékpárok megtalálása érdekében létrehozott Bikesafe oldalán regisztrálta az ellopott bringát. A honlapon feltüntetett fényképek alapján egy budapesti lakos 2014. január 25-én értesítette a rendőrséget, hogy a XVII. kerületi, Madárdomb köznél található piacon látta egy árusnál az egyedi kerékpárt. A rendőrök hamar megjelentek az ún. ,,Bakancsos piacon? és egy gépkocsihoz támasztva megtalálták a kerékpárt.

bringa2

Az árus elmondta a rendőröknek, hogy most vásárolta a kerékpárt egy másik árustól. A biciklit értékesítő férfi tájékoztatta az egyenruhásokat, hogy ő egy számára ismeretlen személlyel cserélte el a biciklit a Budapest VIII., Mátyás téri piacon. A két férfi kihallgatása folyamatban van, Yoshihiro Shimada pedig a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság épületében visszakapta kerékpárját.

p1000205

Download (2)