Erzsébet-program – lezárták a pályázatokat

A nagycsaládosok és a fogyatékossággal élők számára meghirdetett üdülési lehetőségekre is beteltek a helyek, ezért az eredeti határidőnél korábban, hétfő este 6 órakor lezárták a pályázatokat – közölte a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány. Néhány Erzsébet-táborban még vannak szabad helyek.

erzsebet-utalvany

Közleményük szerint a nagycsaládosok számára meghirdetett szociális üdülési pályázatra mintegy 43 ezren, a fogyatékossággal élőknek az alapítvány által biztosított pihenésre 6 ezren jelentkeztek.
Az Erzsébet-tábor kiírásai is rendkívül népszerűek – írták -, így már sok táborra elfogytak a helyek, de nyitva állnak még többek között a sportolni vágyó diákok számára meghirdetett táborok, a hatféle speciális sporttábor, a művészetek kedvelőit zenei és népi mesterségek tábora várja, de van még hely többek között a PontyVelem horgásztáborban, illetve a hat leghátrányosabb kistérségben élő gyermekek számára meghirdetett Napközi Erzsébet-táborban is.

Az Erzsébet-programban az idén 3,5 milliárd forint áll rendelkezésre, amelyet az alapítvány az Erzsébet-utalvány forgalmazásának pénzügyi eredményéből biztosít – írta az üdülési alapítvány, kiemelve: a program idei pályázataira a korábbi évekhez viszonyítva lényegesen gyorsabban és többen jelentkeznek.
Korábban a nyugdíjasok számára meghirdetett szociális üdülési és a nyugdíjasok fürdőbelépésre jogosító pályázatának létszámkerete is betelt a pályázati határidő lejárta előtt.