Átadták a vecsési kormányablakot

Pénteken délelőtt megnyitották a Vecsési Kormányablakot a Market Centrál bevásárlóközpontban. A járási kormányablak valóban ?egyablakos ügyintézést? jelent: nem kell majd azt keresni, hol van a földhivatal, a munkaügyi kirendeltség vagy a népegészségügyi szolgálat, hanem csak egyetlen dolgot kell majd tudni; azt, hogy hol van a lakóhelyünkhöz legközelebbi kormányablak, ahol a hét öt napján reggel nyolctól este nyolc óráig várják az ügyfeleket.


Vecsés legforgalmasabb helyén, a bevásárlóközpontban nyílt meg a vecsési kormányablak így jól megközelíthető a Vecsési Járási Hivatal illetékességi területéhez tartozó többi településről is, mint Üllő, Ecser és Maglód. A kormányablak kialakítása 30 millió forintba került, a hivatal bérleti- és biztosítási díját Vecsés Város Önkormányzata finanszírozza, ami évente közel 2 millió forintba kerül. A kormányablak fenntartásának egyéb költségeit a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal, valamint a Pest Megyei Kormányhivatal fedezi.

A polgármesteri hivatal épületében lévő okmányiroda továbbra is a régi megszokott rend szerint működik tovább.

Az ünnepélyes megnyitón részt vett Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Dr. Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Dr. Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke, Szlahó Csaba polgármester, valamint Azari Zsuzsanna, a Vecsési Járási Hivatal vezetője is.

 

DSC_0934

 

Ügyintézés a kormányablakban

A járási hivatalok 2013. január 1-jével kezdték meg működésüket, A változtatással a korábbi jegyzői hatáskörök egy része átkerült az államhoz, így az államigazgatási feladatokat már az állam szervezetrendszerében hajtják végre.

A járási államigazgatási rendszer létrehozásának keretében kialakul az ügyfélszolgálati irodák országos hálózata, amely az állampolgárok számára tartalomban és színvonalban is magas szintű szolgáltatást biztosít. A Járási Kormányablakok garanciát nyújtanak arra, hogy az államigazgatási szervezetrendszer egységes keretek között, ügyfélközpontúan, hatékonyan és magas színvonalon működjön.

Egységes arculattal, kedvező nyitva tartással működnek majd a 2014-ben megnyíló kormányablakok szerte az országban. 2014-ben minden állampolgár számára a hét öt napján reggel nyolctól este nyolc óráig elérhető lesz az ügyintézés a kormányablakokban.

 

A fővárosi és megyei kormányhivatal ügyfélszolgálati feladatai keretében meghatározott ügykörök pontos listájáért kattintson ide.