Megtalálták a szökött farkast

Megszökött egy rozsdás színű nőstény farkas a veresegyházi medveotthon kifutójából péntek délután.

 

farkas

Szilágyi István tájékoztatása szerint a farkast előző nap szállították Szegedről a veresegyházi medveotthonba, s a társainak is fenntartott speciális kifutóból a villanypásztoron átmászva szökött meg. Ilyesmire még sohasem volt példa – magyarázta az állatvédő, aki szerint a 4 éves, 30-35 kilogramm súlyú, rozsdás színű állat Budapest vonzáskörzetében kóborolhat.
A kuratóriumi elnök felhívta a figyelmet arra, hogy egy emberhez szokott, annak közelségét kereső, nagyon barátságos, fokozottan védett európai farkasfajtáról van szó, s kérte: ha valaki látja, semmiképp ne nyúljon hozzá, ne bántsa.
“Ha vicsorog, s görnyedten behúzza a farkát, az nem az agresszió, hanem a megadás jele” – magyarázta Szilágyi István.
Közlése szerint takarmányt lehet adni az állatnak, de senki ne kísérelje befogni, illetve semmiképp se bántsa.

Megtalálták a farkast


Mogyoródon késő este épségben megtalálták a veresegyházi medveotthonból péntek délután megszökött fokozottan védett farkast – tájékoztatta a Fehérkereszt Állatvédő Liga kuratóriumi elnöke, a farkasprogram koordinátora az MTI-t.

Szilágyi István késő este közölte, hogy Mogyoródon, a Bocskai utcában a helyi polgárőr egyesület járőrei 9 óra körül megtalálták a kóborló farkast, majd telefonon értesítették az állatvédőket. A vélhetően stressz hatása alatt álló állatot egy erre kiképzett szakember altató lövedékkel kábította el, hogy nyugodt körülmények között szállíthassák vissza autóval Veresegyházra.