A rezsicsökkentés áldozata lett a szelektív hulladékgyűjtés Gyömrőn

A rezsicsökkentés áldozata lett a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés Gyömrőn. A hulladékszállítást végző, Hírös Hulladékgazdálkodási Kft. azonnali hatállyal felmondta a szemétszállítási szerződését.sarga-zsak

Gyömrő Város Önkormányzata megdöbbenéssel értesült arról, hogy a városban eddig a szelektív szemétszállítást, valamint a szelektív szemét-szigetek ürítését végző Hírös Hulladékgazdálkodási Kft. azonnali hatállyal felmondta az Önkormányzattal korábban kötött, érvényben lévő szerződését ? írja közleményében a gyömrői önkormányzat.
Cég a döntését azzal indokolta, hogy a rezsicsökkentés miatt kieső bevételeket, valamint az elmúlt évben bevezetett új iparági adókat és útdíjat nem tudja kompenzálni, a szolgáltatási tevékenységet nem képes folytatni.
Mindez a gyömrőieknek azt jelenti, hogy nem szállítják el a háztartásokban keletkező sárga zsákos szelektív hulladékot, értelemszerűen cserezsákot sem biztosítanak, valamint a szelektív hulladékgyűjtő-szigeteket sem ürítik ki.

Gyenes Levente polgármester azonnali válság-értekezletet hívott össze az ügyben, melynek alapján az alábbiakról tájékoztatja a város lakosait: 

  •  Gyömrő nem mond le a szelektív hulladékgyűjtésről.
  • A begyűjtés, szállítás költségeit a következő hónapokban, amíg végleges megoldást nem találnak, biztosítani fogják a városi költségvetésből.
  • A begyűjtéssel a polgármester ideiglenesen megbízza a városüzemeltető céget, és a hulladékszállítást végző H-S Trans kft-t.
  • A sárga zsákos rendszer megszűnik, a legközelebbi begyűjtéskor már nem kapnak a lakosok cserezsákot.
  • A mostani, előre meghirdetett időpontban begyűjtik a kirakott sárga zsákokat.
  • Ezen a héten felveszik a kapcsolatot a környéken lévő szelektív hulladékokkal foglalkozó cégekkel, a Gyömrőn gyűjtött hulladék átvétele ügyében.

A városvezetés két héten belül kidolgozza az új rendszert, melyről tájékoztatni fogja a lakosokat – írják közleményükben.