IKEA áruház épül a közelben

A XXIII. kerületben, Soroksáron fog felépülni az újabb hazai IKEA ? hangzott el a lakberendezési áruházlánc keddi sajtótájékoztatóján. A svéd bútoripari cég 2016-tól házhozszállítással egybekötött online vásárlást is indítana hazánkban.

 

ikeaNagy bejelentést tett kedden a svéd IKEA. Budapest XXIII. kerületében, Soroksáron épülhet a világ legnagyobb lakberendezési láncának harmadik magyarországi áruháza. A másik nagy bejelentés szerint 2016-tól indulhat a házhozszállítással egybekötött online vásárlás hazánkban ?írja a Pénzcentrum.

A harmadik hazai áruház tervezésének hatástanulmányainak kidolgozása jelenleg is folyik. Varga-Nagy Eszter, a budaörsi IKEA-áruház vezetője árulta el, hogy Soroksáron fog felépülni az újabb hazai lakberendezési áruház. Mivel továbbra is Budapest vonzáskörzetében maradnak (jelenleg Zuglóban és Budaörsön van egy-egy IKEA), az online webáruház elindításával szeretnék majd kárpótolni a vidéki vásárlókat. Az online webáruház eddig csak néhány országban érhető el, mert a vásárlói élményen alapuló vásárlás miatt halogatták-halogatják a többi országban a bevezetést.

A

Marek Feltl, az IKEA regionális ügyvezető igazgatója elmondta, terveik között a piaci részesedés növelése és több vásárló megszólítása is szerepel. Ezt támogatandó az árképzésre is odafigyelnek: egy százalékkal csökkenek idén is az árak Magyarországon. A jelenlegi 21,9 százalékos piaci részesedésüket öt éven belül 25 százalékra szeretnék emelni. A láncnak 2,49 százalékkal nagyobb volt az árbevétele a tavalyi pénzügyi évben, az előző évekhez képest pedig mintegy 1 százalékkal többen is vásároltak az áruházakban Magyarországon. Az IKEA az elkövetkező időszakban is magasabb árbevételre és piaci részesedésre, valamint több vásárlóra számít hazánkban.

Az IKEA svéd bútoráruházlánc harmadik magyarországi áruházának lehetséges helyszíne az M5-ös autópálya mentén, a soroksári kereskedelmi központ területén

Az IKEA svéd bútoráruházlánc harmadik magyarországi áruházának lehetséges helyszíne az M5-ös autópálya mentén, a soroksári kereskedelmi központ területén