Oldtimerek Hétvégéje 2014 – Vasúttörténeti Park

Hamarosan itt a tavasz, irány a Vasúttörténeti Park! Április 11-13-ig látványossággal telnek meg a mozdonyok fűtőháza és a park teljes területe. Az„ Oldtimerek Hétvégéje valóságos vidámparkot varázsol a Vasúttörténeti Parkból.

_DSC4495-1

 

A rendezvény 100.000 négyzetméternyi területén interaktív programok sokaságával és rengeteg látványossággal várják az érdeklődőket. A családosok számára ez a hétvége maga lesz a paradicsom. Hat szerelvénnyel szállítja a kicsiket és nagyokat a kerti vasút, robogni fognak a hajtányok a sínautó és lovak fogják húzni az ?omnibusz?-t. Ki lehet majd próbálni a mozdonyforgatót és fel lehet szállni az oldtimer buszokra is, ahol igazi kalauz lyukasztja a jegyeket. A gyerekek népi játszótéren játszhatnak majd és természetesen lesz a vurslit is, ahol egész nap tekeri majd a verklis a zenegépét. Megnézhetik a gyerekek a vasútmodell kiállítást és ingyenes arcfestést kaphatnak. A rendezvény területén bolyongva kedvenc rajzfilmjeik mesefiguráival találkozhatnak.

kerti vasút 1_kicsi

A felnőttek is örülhetnek majd, hiszen ingyenes csokoládé, pálinka és bor kóstoltatáson vehetnek részt a rendezvény mindhárom napján. Aki nem akar sorban állni, az jöjjön pénteken.
Az Orient csarnokban ingyenesen használhatják majd a gyerekek az autós szimulátorokat. Jó hír a felnőtteknek, hogy az Oldtimerek Hétvégéjén kipróbálhatnak egy igazi újdonságot is, az oldtimer versenyautó szimulátort, melynek segítségével a régi idők legendás versenypályáin lehet majd körözni a korabeli oldtimer versenyautókkal.

Az ?Oldtimerek Hétvégéje? kiegészítő rendezvénye lesz 2014-től a ?Kalandjárók Kiállítás?, ahol az érdeklődők hajókat, lakóautókat és a szabadidő eltöltéséhez szükséges eszközöket ismerhetnek meg. Itt lesznek majd láthatók a legújabb személy- és kisteherautó modellek, motorok, quadok, kerékpárok, horgász és vadász, valamint túra felszerelések. A Kalandjárók Kiállítás a park főbejáratánál lévő, 16.000 négyzetméter nagyságú ?Mini Magyarország? nevű parkosított területen helyezkedik el, ahol hazánk régi építészeti remekművei láthatók, makettek formájában. A ?Kalandjárók Kiállítás? az ?Oldtimerek Hétvégéje? belépőjeggyel ingyenesen lesz látogatható.
Akik csak a Szabadidő Kiállítást szeretnék látogatni, azok számára 990Ft lesz a belépőjegy. Ezen a rendezvényen is lesznek ingyenes programok: arcfestés, mászófal, állatsimogató és ismeretterjesztő foglalkozás. A gyerekek shetlandy pónikon is lovagolhatnak.

rendezvényterület térkép műholdas

A Vasúttörténeti Park hátsó területén lévő parkolót tovább bővítették, ahol a parkolás díjmentes. 5db parkolóban összesen 1.200db parkolóhely áll a látogatók rendelkezésére. A 2-es parkoló rendezvényterület lesz, ahol naponta változó összetételű oldtimer autó kiállítás, kicsit távolabb pedig oldtimer motor kiállítás lesz.

Budapest XIV. Tatai út 95.

Oldtimerek Hétvégéje belépőjegyek:

 • felnőtt jegy: 2.990Ft
 • gyermek: 1.990Ft (14 éves kor alatt) -3 éves kor alatt a belépés díjmentes.
 • család jegy: 8.990Ft (2 felnőtt és 2 gyerek -14év alatti)
 • kerekesszékes jegy: 1.500Ft (a kísérő részére teljes áru jegy szükséges)

Szabadidő Kiállítás belépőjegy:

 • felnőtt vagy gyerek 990Ft -3 éves kor alatt ingyenes

A belépőjegyeket a helyszínen lévő jegypénztárakban lehet majd megvásárolni, az 1-es, 2-es és 3-as bejáratoknál lévő jegypénztárakban, készpénzzel és bankkártyákkal egyaránt. A belépőjegyek mindhárom fajta SZÉP kártyával, OTP Cafeteria kártyával, Erzsébet Utalvánnyal és Posta Paletta utalvánnyal is megvásárolhatók! A belépőjegy egyszeri belépésre jogosít! A megvásárolt napi jegy a rendezvény bármely szabadon választott napján felhasználható.

Az Oldtimerek Hétvégéje belépőjeggyel a látogatók jogosultak megtekinteni az Oldtimerek Hétvégéje, a Kalandjárók Kiállítás és a Vasúttörténeti Park összes látványosságait is, viszont a  Kalandjárók Kiállítás belépőjeggyel csak a Kalandjárók Kiállítás rendezvény látogatható!

plakát Oldt. Hétv. és Kalandj. Kiá.

Oldtimerek Hétvégéje jegyeket elővételben a Ticketportal országos hálózatában lehet majd megvásárolni kedvezményes áron, az ismert jegyirodákban, vagy interneten: www.ticketportal.hu

Az elővételi jegyek értékesítése 2014. április 10-én 24:00 óráig tart.

 • felnőtt jegy 2.800Ft
 • gyerek jegy 1.850Ft (14 éves kor alatt)
 • családi jegy 8.500Ft (2 felnőtt és 2 gyerek -14év alatti)

Figyelem! Az Oldtimerek Hétvégéjére nem érvényesek a Vasúttörténeti Park által értékesített bérletek.

A rendezvény kiállítási részén a magángyűjtők és a klubok oldtimer járművei részére díjmentes bemutatási lehetőséget biztosítunk, meghívásos alapon. A kiállításra a következő kategóriákba lehet jelentkezni:

 • oldtimer autók, antik autók
 • USA autók
 • KGST autók
 • youngtimer autók
 • oldtimer motorok, antik motorok
 • magyar motorok
 • eredeti állapotban megőrzött, de hiánytalan veterán autók és motorok
 • veterán teherautók és buszok
 • katonai járművek, hadi felszerelések, fegyverek és korabeli katonai ruhák

A jelentkezéseket a következő e-mail címre várjuk: info@oldtimershow.hu   Kérjük, hogy a benevezni kívánt járművekről 1-2db kis méretű fotót, a tulajdonos mobil telefonszámát és a lakóhely (csak város) megnevezését is küldjék el.

2-es fordítókorong hangulatkép