Tűzesetek a térségben

Teljesen kiégett egy hetven négyzetméteres családi ház Dánszentmiklóson, füstölt egy autó Nagykőrösön, családi ház villanyóraszekrénye égett Gyömrőn, melléképület gyulladt ki Táborfalván.

Melléképület gyulladt ki Táborfalván, csütörtökön este.

Melléképület gyulladt ki Táborfalván, csütörtökön este.

Valószínűleg elektromos zárlat miatt kezdett el füstölni egy gépkocsi Nagykőrösön, az Ifjúság útján található garázssoron tegnap reggeli órákban. A helyszínre vonuló nagykőrösi önkormányzati tűzoltók valamint a ceglédi hivatásos tűzoltók kivontatták a járművet a garázsból, majd egy vízsugárral eloltották a tüzet. A tűz szerencsére nem terjedt át a szomszédos garázsokra.

Egy kétszintes családi ház villanyóraszekrénye és a dobozolása égett teljes terjedelmében Gyömrőn, a Nefelejcs utcában tegnap kora délután. A monori hivatásos tűzoltók két porraloltóval oltották el a tüzet, emellett a ház átvizsgálását és szellőztetését is elvégezték. Az áramszolgáltató szakembereit is a helyszínre kérték. Személyi sérülés nem történt.

Teljes kiégett egy hetven négyzetméteres családi ház Dánszentmiklóson, a Rákóczi Ferenc utcában. A dabasi tűzoltók három vízsugárral fojtották el a lángokat, a háztól távolabb álló melléképületből pedig két gázpalackot hoztak ki.  A bent alvók időben ki tudtak menekülni az épületből, a családot a helyi önkormányzat helyezte el, a ház lakhatatlanná vált. A távolabb álló melléképületből két gázpalackot vittek ki, megelőzve azok felrobbanását.

Egy száz négyzetméteres faszerkezetű állattartó melléképülete égett Táborfalván, a Kőrösi úton tegnap este. Az épületben sertések és bikák voltak és nagy mennyiségű szalmát tároltak az istállóban. A tűz egy másik melléképületet is veszélyeztetett, de a nagy erőkkel vonuló lajosmizsei, dabasi és kecskeméti tűzoltók valamint a megyei Katasztrófavédelem Műveleti Szolgálata megakadályozta a tűz továbbterjedését. Az épületből hét bikát hoztak ki, két sertés sajnálatos módon bennégett, valamint több körbála is megsemmisült a tűz következtében. Személyi sérülés nem történt, lakóépület nem volt veszélyben. A tüzet hat vízsugárral sikerült eloltani a kint lévő egységeknek. Az oltást nehezítette, hogy erősen vízhiányos volt a terület.

 Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság