Gyújtogató a benzinkúton

Az egyik gyáli benzinkút felrobbantásával fenyegetőzött egy férfi, miután nem kapott hitelre benzint. Vádemelési javaslattal zárta le a rendőrség az eljárást.

gyújtogato

A Gyáli Rendőrőrsre 2013. augusztus 13-án érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi kezében egy kannával gyalog érkezett a gyáli üzemanyagtöltő állomásra, miután autójából kifogyott a benzin. Nem volt nála készpénz, ezért hitelre szeretett volna tankolni.
A kútkezelő ezt megtagadta, mire a férfi közölte, hogy akkor fel fogja robbantani a kutat, majd elindult az egyik kútfejhez. Ekkor az alkalmazott lezárta a benzinkút összes szivattyúját, amivel megakadályozta, hogy a tartályokból üzemanyag jusson a kútfejekhez. A gyanúsított eközben elővett egy öngyújtót és azt odatartotta az egyik pisztoly szájához, amelynek következtében a kútfejben maradt benzingőz egy pillanatra belobbant.

A gyáli férfit a kiérkező rendőrök a helyszínen elfogták és a Gyáli Rendőrőrsre előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Az ellene – szabadlábon hagyása mellett- folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére – közölte a rendőrség a police.hu-n.