Kamerákkal figyelik a szemetelőket

Öt darab új, nagy felbontású kamera állt szolgálatba Gyömrőn. A mobil kamerák közül kettőt a városban hármat pedig a külterületen helyeztek el. A kamerákkal elsősorban az illegális szemetelések, természetkárosítások ellen szeretnének fellépni az erdei, valamint az egyéb külterületi utak és városi közterületek mentén.

 

Illusztráció

Illusztráció

A tavalyi évben, több, mint 5 millió forintot fizetett ki a gyömrői önkormányzat a bekötő útjainak, külterületeinek, valamint a belső területeiken lévő közterületeken szétdobált, vagy tudatosan, illegálisan elhelyezett szemét, lakossági és egyéb hulladék összetakarítására, ártalmatlanítására.

Érdemes lenne ehhez hasonló kamerákat a környék többi településén is célzottan elhelyezni, hiszen döbbenetes mennyi hulladék van a városok közötti utak mellett az erdőkben.Néhány ilyen vandálbiztos mobil videókamerával megfigyelhetőek lennének a kritikus helyek és végre keményen fel lehetne lépni a szemetelőkkel, természetkárosítókkal szemben. Az illegális szemetelés akár 500 ezer forintig terjedő bírsággal sújtható.