Bérlethamisítókat fogtak el a rendőrök

A nyomozás adatai szerint 350-400 hamis BKV-bérletet hozott forgalomba dílereken keresztül egy bérlethamisító banda 2013 márciusa óta Budapesten – közölte csütörtökön a police.hu.

dsc_0362_1

A XIII. kerületi rendőrkapitányság csalás és közokirat-hamisítás miatt indított eljárást egy jánoshalmi és egy gyömrői férfi, valamint a bérletek készítője, a váci hamisító ellen.

Állampolgári bejelentés alapján indult eljárás G. András Gáspár ellen, aki Zoltán néven regisztrált egy internetes oldalon és  2014. február 18-án feltehetően hamis havi bérletet hírdetett kedvezményes áron.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói beazonosították a férfit és 2014. február 9-én délután a Lehel téren elfogták. Ruházatából 4 darab fel nem használt és 1 havi elhasznált Budapest bérletet került elő. Újpesti lakásának átvizsgálásakor 2 darab maroklőfegyvert, 51 darab lőszert, 2 gramm kábítószergyanús anyagot, 1 darab fel nem használt, vélhetően hamis bérletet és egy laptopot foglaltak le a rendőrök.

Az eljárás során a nyomozók megállapították, hogy a bérleteket nem a férfi készítette, hanem egy magát Gábornak nevező ismerősétől vette. Sz. Leventét beazonosították, majd 2014. február 21-én délután a Váci úton elfogták. Ruházatának és lakásának átvizsgálásakor 10 darab feltehetően hamis bérletet és egy – a saját nevére kiállított, feltehetően – hamis rendőrségi szolgálati igazolványt, egy laptopot és több mint másfél millió forint készpénzt találtak a rendőrök.

Kiderült, hogy Sz. Levente a hamisnak látszó bérleteket 2013 márciusa óta egy magát Horváth Gábornak nevező személytől szerezte be. Eddig körülbelül 350-400 darabot vásárolt meg tőle és értékesített az interneten.

A rendőrök megállapították a hamis bérleteket gyártó férfi valódi személyazonosságát és B. Lászlót 2014. február 24-én elfogták a Flórián téren. A férfitól nyomtatókat, laptopot, 12 darab feltehetően hamis bérletet, 55 darab MÁV vonaljegyet, hamisnak látszó személyazonosító igazolványokat és vezetői engedélyt, valamint egy szemmel láthatóan hamis rendőrségi szolgálati igazolványt foglaltak le.

.