Új buszok az agglomerációban is

Több mint száz új busz áll forgalomba tavasszal Budapesten és az agglomerációban, többek között Gyálon és Pécelen is, miután a buszok 8 éves üzemeltetéséről csütörtökön megállapodást írt alá a megrendelő Budapesti Közlekedési Központ és a Volánbusz, az agglomerációs járatok új szolgáltatója.

Rába-Volvo-7900A-_

Rába-Volvo 7900A

Az új autóbuszok üzemeltetéséről 8 évre szóló szerződést ma írta alá Vitézy Dávid, a BKK, és Dévényi Gergely, a közbeszerzési eljáráson nyertes VOLÁNBUSZ Zrt. vezérigazgatója.
A megállapodás értelmében a Budapest és Budakeszi, Budaörs, Diósd, Gyál, Nagykovácsi, Pécel, Remeteszőlős, Solymár, Szigetszentmiklós, valamint Törökbálint közötti, eddig is a fővárosi rendszer részét képező járatok továbbra is a BKK hálózati, menetrendi és tarifarendszerébe integráltan közlekednek, az érintett lakosság kiszolgálása új járművekkel, magasabb színvonalon valósul meg.

A Volánbusz 135 (és opcionálisan további 11) darab új gyártású MAN Lion’s City és Rába-Volvo 7900A típusú autóbusszal váltja fel az agglomerációs vonalakon jelenleg közlekedő járműveket. Mindkét típus teljesen alacsonypadlós, légkondicionáló berendezéssel és a FUTÁR rendszerrel is felszerelik, motorjaik teljesítik az Euro V EEV (fokozottan környezetbarát), illetve az Euro VI károsanyag-kibocsátási normát.
A buszsofőröket a két fél megállapodása alapján a Volánbusz továbbfoglalkoztatás formájában átveszi a BKV-tól, az intézkedés 320 járművezetőt érint.