Vereség a megye I-es rangadón

Sok néző, rendes pálya, két edzőegyéniség, jó hangulat és szórakozás – ezek jellemezték a Vecsés – Vác megyei rangadót.

vfc-vác meccs1

Mindkét csapat a Pest Megyei I. osztályban szerepel, a listavezető vendégeket csak hat pont választotta el a hazaiaktól, így igazi rangadóra volt kilátás. Ráadásul a két együttes kispadján nem akárkik ülnek, a Vecsés játékosait Urbán Flórián rázza napról napra gatyába, míg a Vácnál a korábban többek között a válogatottat is irányító, Csank János utasításait követik a labdarúgók – kezdi a meccsről a beszámolóját a csakfoci.hu.

A mérkőzésre érkező szurkolókat verőfényes napsütés fogadta, a rutinosabbak pedig, hogy elkerüljék az első tavaszi napsugarakkal járó napszúrást, egyből a ?GÓL BÜFÉ? névre hallgató helyi vendéglátóhelység felé vették az irányt. A hangolódás közepette szép számmal gyülekeztek a nézők, és nem csak a hazai oldalról, ugyanis a vendégeket is elkísérte néhány tucat fanatikus ? mint később kiderült, ők gondoskodtak a hangulatról.

A sípszó előtt már több helyről hallani lehetett, miszerint Flóri kellőképpen feltüzelte a hazai fiúkat a mérkőzésre. Ezt egy mulatságos hangosbemondói felvezetés után a saját szemével is megtapasztalhatta a nagyérdemű, a Vecsés ugyanis kis híján az első másodpercekben gólt szerzett, de a kapufa megmentette a vendégeket. Csank nem hagyta szó nélkül az övéi indiszponált játékát, de miután rájött, hogy most a hangos szó sem segít, maga elé dünnyögve közölte a kispadon helyet foglalókkal, hogy ennél 67 évesen ő maga is többre lenne képes a pályán…A hazaiak tovább folytatták a rohamokat, Flóri pedig hangosan űzte előre a fiait, aminek a 20. percre meg is lett az eredménye: Petruska Csaba tekert be egy szabadrúgást a tizenhatos előteréből. A váciaknak ezután sikerült kihúzniuk a szünetig, egy jó szurkoló pedig hol máshol, mint a büfében beszéli meg az első félidőben látottakat ? így is tett a publikum jelentős része.

vfc-vác meccs2

?Flóri túlságosan is nyugodt? ? mondta egy tapasztalt hazai szurkoló, aki vészjóslóan rosszat sejtett a dolog mögött, és inkább belekortyolt a sörébe, mintsem, hogy bedőljön a Vác első játékrészben nyújtott gyenge teljesítményének. A többség azért, ha óvatosan is, de bizakodott, abban viszont mindenki egyetértett, hogy a fejek ?levágása? ezúttal nem Flóri, hanem Csank János reszortja lesz majd.

Ez pedig minden bizonnyal meg is történt a szünetben, a pihenőről ugyanis egy egészen más Vác tért vissza. A hazaiak ennek következtében beszorultak a kapujuk elé, Sorecz Szabolcs kapufán csattanó lövése pedig jelezte, ennek nem lesz jó vége a vecsésiek részéről. Nem is lett, egy szöglet utáni kavarodásból ugyanis a Vác Benke Viktor révén kiegyenlített. ?Flóri felébredt? ? konstatálta egy hazai szimpatizáns Urbán mozdulatait, aki egy-egy cukorka bekapása mellett immáron teli tüdőből osztotta az instrukciókat a játékosainak. Persze Csank sem akart lemaradni mellette, a váciak trénere pikírt kommentárokkal színesítette a közelében állók meccsélményét. A Vecsés azonban szemmel láthatóan egyre nehezebben bírta a nyomást, és kissé el is fáradt a hajrára, amit a Vác könyörtelenül kihasznált: a 75. percben Fábri Tamás, majd nem sokkal később Greff Ádám találata eldöntötte a három pont sorsát.

A hazai szurkolók azonban annyira azért nem szomorkodtak, mivel habár a feljutás esélye a vereséggel reálisan nézve tovaszállt, az igazából nem is volt célja a Vecsésnek. Az egyik drukker szívét sem ez nyomasztotta leginkább: ?Megtettem, hogy lesz piros lap, de még sárga se volt? de legalább a Flóri velünk van? – szűrte le a meccs lényegét.

vfc-vác meccs

Fotók: VFC Facbook odala

Urbán Flórián (Vecsés FC) értékelése: – Az első félidőben maximálisan végrehajtottuk azt, amit elterveztünk. Sajnos egyéni hibákból, egy pontrúgás után az ellenfél egyenlített. A játékunk a második félidőben már nem volt olyan, amilyennek lennie kellett volna. Sajnos elfogytunk, sérülések és egyéb dolgok tizedelték a csapatot. A feljutással nem, mindig csak a következő meccsel foglalkozok, azzal, hogy azt megnyerjük.

Csank János (Vác FC) értékelése: – Nehéz mérkőzés volt, egyrészt mert az ellenfél elég agresszívan és gyorsan védekezett, másrészt nem voltunk hozzászokva a talajhoz a műfüves edzések után. Az első félidőben nem is találtuk el a ritmust, az ellenfélnek nem kellett semmit csinálnia, akkor is ott volt náluk a labda. Egy nagyon szép szabadrúgást rúgtak, az nem semmi volt. Akkor egy kicsit úgy éreztem, hogy nehéz lesz a második félidő. Abba biztos voltam, hogy erőnléti fölénybe fogunk kerülni. A szünetben volt egy kis átalakítás, így nagyobb önbizalommal, kevesebb hibával és sokkal gyorsabban játszottunk a folytatásban. Éreztem, hogy nem lehet baj, biztos voltam benne, hogy fölénybe kerülünk. A végére azért kijött, aminek ki kellett, hogy jöjjön.

 

VECSÉSI FC – VÁC FC   1 : 3  ( 1 : 0 )