Demonstrációt tartanak a volt Malév alkalmazottak

Demonstrációt hirdettek a Malév egykori munkavállalói március 29-re, a Malév 68. születésnapjára – közölte a Malév Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezetei az MTI-vel szerdán.

01malev

Közleményükben sérelmezik, hogy “miközben az állam minden másra milliárdokat költ, mint tulajdonos továbbra sem foglalkozik a volt Malév dolgozók sorsával”. A dolgozók szerint az állam a felelős a Malév csődjéért, így neki kell jótállnia a munkavállalók még kifizetetlen járandóságaiért. Ennek érdekében a munkavállalók már közel fele indított pert az állami felelősség megállapításáért, de további perekre is számítani kell – írják.
A volt Malév dolgozók több mint két éve várják, hogy megkapják a csőd miatti elbocsátásukhoz kapcsolódó végkielégítésüket, de az ígéreteken kívül eddig nem kaptak semmit, ezért döntöttek úgy, hogy március 29-én demonstráción adnak hangot követelésüknek – áll a közleményben.

malév boeing1
A Malév érdekvédelmi szervezetei szerint több mint ezer volt Malév dolgozó még mindig nem kapta meg jogos jussát.
Hozzáteszik, hogy a felszámolás biztosan nem nyújt fedezetet a dolgozók bérére, hiszen a Malév “kifosztott állapotban” került felszámolás alá, így a vagyonból csak követelésük töredékét tudják kifizetni.
A demonstráció alkalmából a volt dolgozók petíciót adnak át a vagyonkezelőnek és a nemzeti fejlesztési miniszternek, melyben – többek között – törvénymódosítást is követelnek a kifizetések módjával kapcsolatban.

10malev