Autótolvajokat fogtak el Ecseren

Március 6-án Ecser egyik utcáját kommandósok lepték el, egy több százmillió forint értékű lopott autókkal üzletelő banda egyik tagját fogták el.
Pár nappal később egy másik ügyben, az egyik ecseri bontóban pedig a saját, korábban ellopott autóját ismerte fel egy férfi, ott is több lopott autót találtak a rendőrök.

 egyedi_azonositok-001

Nagy feltűnést keltett Ecseren amikor március 6-án reggel kommandósok jelentek meg a Szent Imre utcában. Az akcióról a rendőrség az alábbi közleményt adta ki:
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a Nemzeti Adó és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóság munkatársainak segítségével, 2014. március 6-án összehangolt akció keretén belül hat személyt fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként.
)
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az eddig beazonosított 3 nő és 6 férfi 2012. január 1-jétől kezdődően külföldi országokból tulajdonított el nagy értékű gépjárműveket. A csoport a gépkocsik hamis okirattal történő magyarországi forgalomba helyezésére és értékesítésére specializálódott.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói az ügyben eddig 48 ? összesen több százmillió forint értékű – gépkocsit foglaltak le és 8 autó körözését rendelték el. Az autókat, valamint az okmányokat a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja, amelyek eredményétől függően bővülhet az esetleges tanúk, valamint az elkövetők köre, mivel 28 gépkocsi adatainak ellenőrzése jelenleg is folyamatban van.
C. Cristiano és két társa, Cs. Gabriella és K. András gyanúsítottak jelenleg ismeretlen helyen tartózkodnak, ezért ellenük a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi Rendőrkapitányság elfogató parancsot bocsátott ki.
M. Gyulát és F. Zsolt Pétert az illetékes bíróság 2014. március 6-án elrendelte előzetes letartóztatásukat, velük és szabadlábon védekező társaikkal szemben, a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi Rendőrkapitányság egyedi azonosító jellel visszaélés, okirat-hamisítás, valamint orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja le.


Egy ecseri telephelyen foglaltak le körözött gépjárműveket a rákosmentei rendőrök

autolopas-010

Egy férfi 2014. március 10-én bejelentést tett a rendőrségre, mert meglátta egy ecseri autóbontó műhely udvarán korábban ellopott gépjárművét. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a helyszínen intézkedés alá vonták a műhelyben tartózkodó személyeket.

A rendőrök az autóbontóban megtaláltak egy körözött gépjárművet, amelyet 2013. január 19-én a XVII. kerületből tulajdonítottak el, valamint egy gépkocsiból 2012. május 10-én ellopott, szintén körözés alatt álló motor blokkot.

)

A 37 éves telephely tulajdonos ecseri lakásán megtartott házkutatáskor a nyomozók egy újabb körözött gépkocsit foglaltak le, amelyet 2010. október 27-én Ausztriában tulajdonítottak el. A rendőrök megállapították, hogy a két gépkocsira új hatósági jelzést szereltek fel. O. Bulcsú és F. Zsolt budapesti, valamint M. Alexandra kerepestarcsai lakosokat a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi Rendőrkapitányságra bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt állították elő.
F. Zsolttal szemben – őrizetbe vétele mellett – a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi Rendőrkapitánysága egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett, valamint orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást és egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására – közölte a police.hu.