Elkezdődtek az útépítések

Vecsésen és Gyálon ma megkezdték a régóta várt útépítéseket. Egy időben több szakaszon vonultak fel a munkagépek.

DSC_1240 vecsési út

A felújítás Vecsésen a Fő utca?Anna utca csomópontjától az M5 autópálya feletti hídig tart.


Nagyobb térképre váltás
A kivitelezés marási- és pályaszerkezet építési munkákkal indul. A pályaszerkezet építési munkálatok első ütemben félpályás lezárással, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett történnek. A gyáli Bem József utcai vasúti átjárót követő ? M5 autópálya irányába ? körülbelül 50 méter hosszú szakaszának felújítása idején a Bem József utca forgalmát egyirányúsítják a Kőrösi utca és az Erdősor utca között. Az M5 felé vezető forgalom a Kisfaludy-Erdősor utcákra lesz terelve.

A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező megerősíti a felújításra kerülő teljes szakaszon a burkolatot. A teherbírási problémával érintett szakaszokon új pályaszerkezet épül, ezen belül is mintegy 1,35 kilométer hosszú szakaszon úgynevezett recycling technológia alkalmazásával, teljes pályaszélességben. Az útszakaszon a buszközlekedéssel is érintett buszmegállók kikerülést elősegítő burkolatszélesítéssel és szabványos peronnal, a buszöblök pedig bazaltbeton burkolattal épülnek.
A felújítás tartalmazza a meglévő csapadékvíz elvezető rendszer felújítását is, továbbá Gyálon, a Deák Ferenc utcánál egy új gyalogos átkelőhely kiépítését is. A beruházás az Európai Unió több mint 1,5 milliárd forintos támogatásából valósulhat meg az Új Széchenyi Terv Közép-magyarország Operatív Programja keretében.

Az útfelújítás ? a munkálatok befejezéséig ? nagyfokú     forgalomkorlátozással fog járni, amely következtében az utazási idők jelentősen megnőhetnek és a közúti tömegközlekedésben is jelentős késésekre kell számítani, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közlekedők türelmét kéri.

A beruházással jelentősen nőni fog az útszakasz forgalombiztonsága, javul a szolgáltatási színvonal és az utazási időben is rövidülés tapasztalható majd – közölte közleményében a Magyar Közút Zrt.

dózsa gy