Kerékpártolvajokat fogtak el Pilisen

A pilisi őrsparancsok-helyettes munka után hazafelé tartott, amikor a helyi vasútállomáson észrevette, hogy két férfi épp ellop egy kerékpárt, majd elhajtanak. A helyi polgármesterrel közösen eredtek a tolvajok nyomába.

kerékpár lopás

Illusztráció

A Monori Rendőrkapitányság Pilisi Rendőrőrsének parancsnok-helyettese 2014. március 17-én a munka befejezését követően hazafelé tartott, amikor 14 óra körüli időben arra lett figyelmes, hogy két ismeretlen férfi a pilisi vasútállomás területén letöri egy kerékpárról a zárat és azzal elhajtanak a helyszínről.
Mivel a szabadnapját töltő rendőr gyalog volt, ezért segítséget kért a vasútállomás mellett autóval parkoló pilisi polgármestertől, akivel a gyanúsítottak után mentek.
Az egyik kereszteződésnél utolérték a két férfit, a rendőr szolgálatba helyezte magát és értesítette a kollégáit.
A kiérkező járőrök G. Lászlót és társát elfogták és a Monori Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. Az albertirsai férfiak a bűncselekmény elkövetését elismerték – közölte a police.hu.

A gyanúsítottak ellen a további eljárást- szabadlábon hagyásuk mellett- a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.