Gally- és zöldhulladék begyűjtés

2014. év tavaszán a Vecsési Városgondnok Kft. ingyenes gallybegyűjtést és április 15-től folyamatosan zöldhulladék begyűjtést végez a városban

zöldhulladék

A zöldhulladékot kizárólag átlátszó ?Vecsési Városgondnok Nonprofit Kft.? és ?VETÜSZ Kft.? felirattal ellátott, biológiailag lebomló műanyag zsákban szállítják el díjmentesen, amit 200 Ft-ért lehet megvásárolni a cég telephelyén. Faágakat ebben a zsákban nem szállítják el!
Április 15-től a vasúttól északra fekvő területen (Felsőtelep és Falu) hetente egy alkalommal kedden 8 órától, a vasúttól délre fekvő (Andrássy, Halmi) területen pedig csütörtök 8 órától jár körbe minden utcában csak egyszer a begyűjtést végző jármű. A határidőn túl kitett műanyag zsákokat nem áll módukban elszállítani. Erről a tulajdonosoknak kell gondoskodni, mivel a közterületen nem maradhat. A közterületre való kihelyezés a szállítást megelőző 1 napon belül történhet.

Gallybegyűjtés

Az ingatlanok elé kihelyezett gallyakat, vékony ágakat is elszállítják március 29-én és április 12-én 8 órától. Kérik, hogy a gallyakat kizárólag kötegelve tegyék ki a házak elé, ezzel is megkönnyítik a begyűjtést végzők munkáját.
A gyűjtést végző jármű minden utcában csak egyszer megy végig, így a határidőn túl kitett gallyakat nem áll módukban elszállítani. Erről a tulajdonosoknak kell gondoskodni, mivel a közterületen nem maradhat. A közterületre való kihelyezés a szállítást megelőző 2 napon belül történhet – hangsúlyozta közleményében a Vecsési Városgondnok Kft  a város hivatalos honlapján.